Cultuureducatie van morgen

Onder het motto Leren van gisteren en vandaag voor de cultuureducatie van morgen is er in Holland Rijnland een vierjarig plan ontwikkeld door basisscholen, culturele instellingen en gemeenten. Ons gezamenlijke doel is kinderen een culturele loopbaan te bieden zodat ze uitgroeien tot zelfbewuste en creatieve mensen die actief meedoen aan de samenleving. Om hier jouw bijdrage aan te kunnen leveren, is er voor medewerkers van basisscholen én culturele instellingen een zeer divers scholingsprogramma.
Kies wat bij je past en meld je aan!

Scholingsaanbod


Waarom scholing?
De kwaliteit van cultuureducatie staat of valt echter met de professionaliteit en deskundigheid van de mensen die in het onderwijs en in de cultuursector werken. Daarom steken BplusC, Cultuureducatiegroep en Kunstgebouw graag energie in een effectief scholingsprogramma. Zodat jij cultuureducatie met kwaliteit kunt bieden!

Voor wie?
Ons scholingsprogramma is er voor alle betrokken partijen: leerkrachten, interne cultuur coördinatoren, schooldirecteuren, schoolbestuurders, medewerkers van culturele instellingen en freelance kunstenaars. Want we vinden het belangrijk dat de culturele wereld de taal spreekt van de onderwijswereld en andersom. Zodat je elkaars werkveld kent en zo een gedeeld referentiekader hebt.

Kwaliteit
In 2013 heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen het programma “Cultuureducatie met kwaliteit” gelanceerd. De rijksoverheid wil met dit programma cultuureducatie een vaste plek geven in het basisonderwijs en de kwaliteit verbeteren. De Cultuureducatiegroep doet mee aan dit landelijke programma.

Cursus op maat
Heb je specifieke wensen voor een nascholings programma? Neem dan contact met ons op, zodat we kunnen kijken hoe we al je vragen kunnen beantwoorden. Wij delen graag al onze kennis en ervaring die wij in de loop der jaren hebben opgedaan. Wij bieden graag een cursus op maat aan!
Klik hier om contact met ons op te nemen.