Hoe kun je als groepsleerkracht muziekinstrumenten en in het bijzonder boomwhackers gebruiken in jouw les en welk materiaal kun je daarvoor gebruiken?

Inhoud inspiratiebijeenkomst
Boomwhackers zijn heel toegankelijke slaginstrumenten die eenvoudig in de klas te gebruiken zijn. De instrumenten zijn van deze tijd en vormen een mooi alternatief voor het Orff-instrumentarium. Bovendien spreken boomwhackers de leerlingen enorm aan. In deze bijeenkomst gaan we veel musiceren, uitproberen, improviseren, bekende popsongs spelen en ritmes stapelen.

Opbrengst inspiratiebijeenkomst
Je krijgt handvatten hoe je met boomwhackers om moet gaan, hoe je er geluid uit krijgt en op welke manieren je ze kunt inzetten bij verschillende liedjes en activiteiten. Je ontvangt een complete set boomwhackers, het boek Jazz in de klas en diverse muziekstukken zodat je gelijk aan de slag kunt met jouw eigen groep.

Duur: 1 bijeenkomst van 1,5 uur
Doelgroep: Leerkrachten en schoolteams
Locatie: Op school
Prijs: € 750,-
Deze prijs in inclusief een complete set boomwhackers en accessoires á € 225, het boek Jazz in de klas á € 25 + hand-out en speelstukken. Indien er al boomwhackers op school aanwezig zijn, kunnen de kosten van de boomwhackers van de prijs afgetrokken worden.

Deze cursus wordt ook aangeboden binnen het ontwikkeltraject van het programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Heb je als school een overeenkomst met ons en neem je deel aan dit ontwikkeltraject? Neem dan contact op met jouw persoonlijke Adviseur Cultuureducatie!


Kunstgebouw

Kunstgebouw maakt zichtbaar wat er is en stimuleert wat er kan zijn op het gebied van cultuuronderwijs in Zuid-Holland. Ze helpen basisscholen, gemeenten en culturele instellingen om hun professionaliteit te vergroten. Dat doen ze door het ontwikkelen en organiseren van trainingen en het opzetten en onderhouden van netwerken. En dat doen ze door het bieden van cultuureducatieve programma’s (Kijk|Kunst en Doe|Kunst) op het gebied van kunsteducatie, die voldoen aan de wensen van de scholen en aan de landelijke richtlijnen.

 

Contact