Boomwhackers zijn kleurrijke plastic buizen die tonen voortbrengen als je ermee slaat. Ze spreken leerlingen enorm aan en zijn eenvoudig in de klas te gebruiken. Je ontdekt hoe je boomwhackers gebruikt en op welke manieren ze zijn in te zetten bij verschillende liedjes en activiteiten. Je gaat veel musiceren, uitproberen, improviseren, bekende popsongs spelen en ritmes stapelen. De instrumenten vormen een mooi modern alternatief voor het Orff-instrumentarium.

Na deze workshop heb je praktijkervaring opgedaan met boomwhackers en kan je ze direct gebruiken met je leerlingen.

Duur: 1 bijeenkomst van 1,5 uur
Doelgroep: Leerkrachten en schoolteams
Locatie: Op school
Deelnemers: maximaal 30
Prijs: € 750,- inclusief boomwhackerspakket t.w.v. € 225,-*
* Indien er al boomwhackers op school aanwezig zijn, geldt een gereduceerde prijs.

Deze cursus wordt ook aangeboden binnen het ontwikkeltraject van het programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Heb je als school een overeenkomst met ons en neem je deel aan dit ontwikkeltraject? Neem dan contact op met jouw persoonlijke Adviseur Cultuureducatie!


Kunstgebouw

Kunstgebouw maakt zichtbaar wat er is en stimuleert wat er kan zijn op het gebied van cultuuronderwijs in Zuid-Holland. Ze helpen basisscholen, gemeenten en culturele instellingen om hun professionaliteit te vergroten. Dat doen ze door het ontwikkelen en organiseren van trainingen en het opzetten en onderhouden van netwerken. En dat doen ze door het bieden van cultuureducatieve programma’s (Kijk|Kunst en Doe|Kunst) op het gebied van kunsteducatie, die voldoen aan de wensen van de scholen en aan de landelijke richtlijnen.

 

Contact