Start 7e ICC cursus

LEIDEN – Na zes succesvolle cursussen, bieden BplusC, Cultuureducatiegroep en Hogeschool Leiden in oktober 2017 wederom de cursus Interne Cultuur Coördinator (ICC) aan.

Als ICC’er geef je op een basisschool of binnen een culturele instelling het cultuureducatiebeleid vorm. Na afloop van de cursus ontvang je een door het ministerie van OCW erkend certificaat Coördinator Cultuureducatie.

De cursus vindt plaats op de volgende woensdagen:
11 oktober
22 november
10 januari
14 februari
21 maart
18 april
30 mei

Wil jij dé specialist voor cultuureducatie worden binnen jouw school of culturele instelling? Schrijf je dan nu in voor de cursus door een email te versturen naar educatie@cultuureducatiegroep.nl of vul het contactformulier in.

BplusC en Cultuureducatiegroep slaan de handen ineen!

LEIDEN – Voor de basisscholen in de regio Holland Rijnland heeft Cultuureducatiegroep met veel enthousiasme een samenwerking vastgelegd met BplusC. Door deze samenwerking kunnen wij naast erfgoededucatie ook media- en kunsteducatie in een gezamenlijk pakket aanbieden.

BplusC is het centrum voor kunst en cultuur en is al jaren actief in Leiden en omstreken als aanbieder van media- en kunsteducatie. Voor ons dan ook een goede partner om een vruchtbare samenwerking mee aan te gaan.

Wil jij het complete persbericht lezen? klik dan hier

Bijeenkomst Muziekimpuls

LEIDEN – Op woensdag 27 september van 14.00 –
15.30 uur organiseert Cultuureducatiegroep in samenwerking met het Fonds voor Cultuurparticipatie een bijeenkomst omtrent de subsidieregeling Muziekimpuls.
De Muziekimpuls is onderdeel van het project ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ en is bedoeld om muziekonderwijs structureel in te zetten in het basisonderwijs.

Wil je meer en betere muzieklessen verzorgen op school? Of wil je weten hoe je kunt gaan samenwerken met een lokale muziekschool of muziekgezelschap? Wellicht is de subsidie Muziekimpuls dan ook iets voor jouw school! Meld je snel aan voor de bijeenkomst en krijg antwoord op al jouw vragen!

Aanmelden kan door een email te versturen naar educatie@cultuureducatiegroep.nl of vul het contactformulier in.


Nieuw lesprogramma in Noordwijk!

NOORDWIJK – Vanaf schooljaar 2017- 2018 gaat de nieuwe les ‘Kloosters en Kruiden’ van start in Museum Veldzicht te Noordwijk. De les maakt deel uit van het lokale erfgoed in de gemeente Noordwijk en wordt aangeboden voor groep 7.

Op 23 augustus 2017 vond de feestelijke ondertekening van de overeenkomst tussen Museum Veldzicht en Cultuureducatiegroep plaats, onder toeziend oog van Wethouder Marie José Fles.

Ben jij ook benieuwd naar deze nieuwe les voor jouw groep 7? Boek de les dan hier.

zz_recyclekunst1

Kunst- en muzieklessen

LEIDEN – Vanaf schooljaar 2016-2017 biedt Cultuureducatiegroep naast museumlessen ook kunst- en muzieklessen in de klas aan! Wil jij met jouw leerlingen kleding met een boodschap ontwerpen? Of afval omtoveren tot een kunstwerk? Of ontdekken hoe je muziek kunt maken met je lichaam? Schrijf je nu in voor een van onze nieuwe lessen! Je vindt deze onder de museumlessen op de pagina’s van de cultuurlijnen. Wil je eerst wat meer informatie, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Tool Referentiekader Cultuureducatie

LEIDEN – In 2014 hebben BplusC, Kunstgebouw en Cultuureducatiegroep een referentiekader voor cultuureducatie ontwikkeld. Dit referentiekader bespreekt de competenties waaraan gewerkt kan worden tijdens cultuureducatieve activiteiten, en hoe deze competenties ontwikkeld worden gedurende de acht jaar dat kinderen op de basisschool zitten. Om het referentiekader handzamer te maken, hebben we nu een tool ontwikkeld voor het referentiekader.

Klik hier om de tool te bekijken en klik hier om het referentiekader te zien.