Tool Referentiekader Cultuureducatie

LEIDEN – In 2014 hebben BplusC, Kunstgebouw en Cultuureducatiegroep een referentiekader voor cultuureducatie ontwikkeld. Dit referentiekader bespreekt de competenties waaraan gewerkt kan worden tijdens cultuureducatieve activiteiten, en hoe deze competenties ontwikkeld worden gedurende de acht jaar dat kinderen op de basisschool zitten. Om het referentiekader handzamer te maken, hebben we nu een tool ontwikkeld voor het referentiekader.

Klik hier om de tool te bekijken en klik hier om het referentiekader te zien.

BplusC en Cultuureducatiegroep slaan de handen ineen!

LEIDEN – Voor de basisscholen in de regio Holland Rijnland heeft Cultuureducatiegroep met veel enthousiasme een samenwerking vastgelegd met BplusC. Door deze samenwerking kunnen wij naast erfgoededucatie ook media- en kunsteducatie in een gezamenlijk pakket aanbieden.

BplusC is het centrum voor kunst en cultuur en is al jaren actief in Leiden en omstreken als aanbieder van media- en kunsteducatie. Voor ons dan ook een goede partner om een vruchtbare samenwerking mee aan te gaan.

Wil jij het complete persbericht lezen? klik dan hier


Nieuw lesprogramma in Noordwijk!

NOORDWIJK – Vanaf schooljaar 2017- 2018 gaat de nieuwe les ‘Kloosters en Kruiden’ van start in Museum Veldzicht te Noordwijk. De les maakt deel uit van het lokale erfgoed in de gemeente Noordwijk en wordt aangeboden voor groep 7.

Op 23 augustus 2017 vond de feestelijke ondertekening van de overeenkomst tussen Museum Veldzicht en Cultuureducatiegroep plaats, onder toeziend oog van Wethouder Marie José Fles.

Ben jij ook benieuwd naar deze nieuwe les voor jouw groep 7? Boek de les dan hier.

zz_recyclekunst1

Kunst- en muzieklessen

LEIDEN – Vanaf schooljaar 2016-2017 biedt Cultuureducatiegroep naast museumlessen ook kunst- en muzieklessen in de klas aan! Wil jij met jouw leerlingen kleding met een boodschap ontwerpen? Of afval omtoveren tot een kunstwerk? Of ontdekken hoe je muziek kunt maken met je lichaam? Schrijf je nu in voor een van onze nieuwe lessen! Je vindt deze onder de museumlessen op de pagina’s van de cultuurlijnen. Wil je eerst wat meer informatie, dan kun je altijd contact met ons opnemen.