In deze cursus neemt de dansdocent je in korte opdrachten mee door de danswereld. Ze laat je het creatieve proces letterlijk aan den lijve ondervinden. Je oriënteert je op verschillende stijlen in dans. Ook onderzoek je hoe de danselementen tijd, ruimte en kracht kunt gebruiken in (dans)lessen met je klas. Je leert korte dansfragmenten vormgeven en uitvoeren. Ook leer je hoe je de link met andere lessen of met gebeurtenissen uit het leven van jouw leerlingen kunt leggen.

Sommige leerlingen hebben moeite met vakken als taal en rekenen. Dans geeft hen niet alleen de kans te tonen wat ze (wel) kunnen, maar biedt hen ook de mogelijkheid zich te uiten op een manier die bij hen past. Voor andere leerlingen is dans een manier om in beweging te komen en zich beter te voelen in hun lijf. Je uiten en in beweging komen: juist dat kan de motor van leren zijn. Deze cursus laat je ervaren dat danseducatie niet ingewikkeld is!

Duur: 5 bijeenkomsten van 1 uur
Doelgroep: leerkracht, interne cultuurcoördinator, schooldirecteur, schoolteam
Locatie: Op school
Prijs: € 125,- per deelnemer exclusief btw
Deze cursus wordt ook aangeboden binnen het ontwikkeltraject van het programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Heb je als school een overeenkomst met ons en neem je deel aan dit ontwikkeltraject? Neem dan contact op met jouw persoonlijke Adviseur Cultuureducatie!

Inschrijven of meer informatie?
Klik dan hier.


BplusC

BplusC – Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur – zet zich in om het leven van alle inwoners van de regio Leiden actief te verrijken met kunst, cultuur en kennis. Voor iedereen, toegankelijk en laagdrempelig. Kwaliteit is waar ze voor staan. Hun hart en onze kracht liggen in het ontwikkelen, samenstellen en organiseren van een totaalpakket cultuureducatie, leesbevordering en mediawijsheid.

De projecten voor het onderwijs ontwikkelen het cultureel zelfbewustzijn bij kinderen. Het gaat over vragen als: ‘Wie ben ik?’ en ‘Wie ben ik ten opzichte van anderen?’. Van daaruit werken ze aan een bijzondere ervaring of nieuwe ontdekking. Zo prikkelen ze bij kinderen de levenslust en de wil om te leren – en hopen ook op uw school bij te dragen aan de culturele levensloop van ieder kind!

Contact