Tussen twee lessen in zoeken leerlingen vaak even ontspanning bij elkaar. Leerlingen hebben dit nodig als verwerkingstijd. Zo kunnen zij zich weer openstellen voor een nieuw onderwerp. Soms duurt dit langer dan gewenst, omdat de aandacht zich verplaatst naar iets heel anders dan de les. Het is als leerkracht dan hard werken om hen dan weer ‘bij de les’ te krijgen.

In deze cursus leer je de aandacht van de leerlingen weer snel te ‘vangen’ met een muzikaal intermezzo. Het helpt leerlingen om vlot te schakelen en opnieuw geconcentreerd te kunnen luisteren en werken. Het schept bovendien een positieve leeromgeving: het geeft plezier en biedt ontspanning tussen de lessen door. Deze cursus laat je bovendien zelf ervaren dat muziekeducatie niet heel ingewikkeld hoeft te zijn. Iedere leerkracht kan het een plek geven in zijn of haar klas. Zeker als je gaat merken dat het werkt!

Duur: 5 bijeenkomsten van 1 uur
Doelgroep: leerkracht, interne cultuurcoördinator, schooldirecteur, schoolteam
Locatie: Op school
Prijs: € 100,- per deelnemer exclusief btw
Deze cursus wordt ook aangeboden binnen het ontwikkeltraject van het programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Heb je als school een overeenkomst met ons en neem je deel aan dit ontwikkeltraject? Neem dan contact op met jouw persoonlijke Adviseur Cultuureducatie!

Inschrijven of meer informatie?
Klik dan hier.


BplusC

BplusC – Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur – zet zich in om het leven van alle inwoners van de regio Leiden actief te verrijken met kunst, cultuur en kennis. Voor iedereen, toegankelijk en laagdrempelig. Kwaliteit is waar ze voor staan. Hun hart en onze kracht liggen in het ontwikkelen, samenstellen en organiseren van een totaalpakket cultuureducatie, leesbevordering en mediawijsheid.

De projecten voor het onderwijs ontwikkelen het cultureel zelfbewustzijn bij kinderen. Het gaat over vragen als: ‘Wie ben ik?’ en ‘Wie ben ik ten opzichte van anderen?’. Van daaruit werken ze aan een bijzondere ervaring of nieuwe ontdekking. Zo prikkelen ze bij kinderen de levenslust en de wil om te leren – en hopen ook op uw school bij te dragen aan de culturele levensloop van ieder kind!

Contact