In samenwerking met VTS Nederland.

Maak kennis met Visual Thinking Strategies (VTS): een laagdrempelige en interactieve methode om naar kunst te kijken en erover te praten. Je krijgt handvatten om een kort en open gesprek te voeren volgens een vaste structuur. Niet alleen de theorie komt aan bod, er is ook veel aandacht voor de praktijk. Kennis over kunst is niet nodig. Of je nu jong of oud bent, een doener of een denker: iedereen kan meedoen met een VTS-gesprek!

Na deze workshop sta je in de startblokken om met je leerlingen naar kunst te kijken en daar met een open houding over te praten.

Duur: 1 bijeenkomst van 60 – 90 min
Doelgroep: Leerkrachten, schoolteams en cultuuraanbieders
Locatie: Op school / op locatie
Deelnemers: maximaal 20
Prijs: € 550,-
Deze cursus wordt ook aangeboden binnen het ontwikkeltraject van het programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Heb je als school een overeenkomst met ons en neem je deel aan dit ontwikkeltraject? Neem dan contact op met jouw persoonlijke Adviseur Cultuureducatie!

Deze workshop is erkend door het Lerarenregister en levert 1 registeruur op.


Kunstgebouw

Kunstgebouw maakt zichtbaar wat er is en stimuleert wat er kan zijn op het gebied van cultuuronderwijs in Zuid-Holland. Ze helpen basisscholen, gemeenten en culturele instellingen om hun professionaliteit te vergroten. Dat doen ze door het ontwikkelen en organiseren van trainingen en het opzetten en onderhouden van netwerken. En dat doen ze door het bieden van cultuureducatieve programma’s (Kijk|Kunst en Doe|Kunst) op het gebied van kunsteducatie, die voldoen aan de wensen van de scholen en aan de landelijke richtlijnen.

 

Contact