LesKantjil is jarig – groep 1/2

Kantjil, het ondeugende dwerghertje uit Indonesië, is jarig. Daar hoort een feestje bij. Je reist de wereld rond om dieren uit te nodigen voor het feest.

Hoera, het is feest in het museum! Het ondeugende dwerghertje Kantjil is jarig en alle dieren wereldwijd worden uitgenodigd. Samen met de museumdocent ga je op reis om dieren uit te nodigen voor het verjaardagsfeest van Kantjil. Onderweg luister je naar verhalen, krijg je opdrachten en mag je er vrolijk op los fantaseren. Aan het eind van de les ga je dansen en zingen.

Wil je deze les volgen met een groep uit het speciaal onderwijs, vermeld dit dan alsjeblieft in het opmerkingenveld. 

Kleuters spelenderwijs kennis laten maken met Museum Volkenkunde, benoemen en herkennen van verschillende dieren en dansen als dieren.

De les sluit aan bij de kerndoelen van de leergebieden:

Nederlands: 1
Oriëntatie op jezelf en de wereld: 47 (ruimte)
Kunstzinnige oriëntatie: 54 en 56

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 5

– Deze erfgoedles wordt elke dag aangeboden om 9:15, 11:00, 13:00 en 14:45 uur.
– De les duurt 90 minuten.
– Per 6 leerlingen wordt minimaal één begeleider verwacht.
– Deze erfgoedles is ook geschikt voor het speciaal onderwijs. Neem in dat geval wel even contact op met de Cultuureducatiegroep om het bezoek te bespreken.

Hieronder kun je de docentenhandleiding downloaden. De bijbehorende PowerPoint is te downloaden via de website van Museum Volkenkunde.

Docenthandleiding Kantjil is Jarig

Download

De kosten voor de les bedragen € 150,- per groep met maximaal 30 leerlingen.
Let op, wanneer een klas maximaal 15 leerlingen heeft, bedragen de kosten € 75,- voor de les.

Neem voor verdere informatie contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is hét ticket naar andere werelden. Het is het ideale museum om iets te leren over al die verschillende mensen die er op de wereld zijn. Waarin zijn andere mensen anders? Waarin zijn ze hetzelfde? Hoe is dat zo gekomen? Museum Volkenkunde heeft een breed aanbod van educatieve activiteiten die goed passen in het curriculum. Voor elk soort en niveau van onderwijs zijn geschikte programma’s en activiteiten. Museum Volkenkunde biedt binnen de cultuurlijnen Museum, Tijd, Kunst en Ik en de wereld lessen aan.

 

Contact