LesKantjil is jarig – groep 1 en 2

Kantjil, het ondeugende dwerghertje uit Indonesië, is jarig. Daar hoort een feestje bij. Je reist de wereld rond om dieren uit te nodigen voor het feest. Onderweg zie je niet alleen dieren, maar ook andere mooie voorwerpen. Je luistert naar bijzondere verhalen en mag actief meedoen in het verhaal. Aan het eind van het programma zingen we een verjaardagslied uit Indonesië voor Kantjil en dansen we op verjaardagsmuziek uit alle windstreken.

Wil je deze les volgen met een groep uit het speciaal onderwijs, vermeld dit dan alsjeblieft in het opmerkingenveld. 

 

 

 

Leerlingen worden gestimuleerd om goed te kijken naar de voorwerpen in het museum en zoveel mogelijk hieraan te ontdekken. Ze krijgen een indruk van het museum en de veelheid aan landen en culturen in de wereld.

De les sluit aan bij de kerndoelen van de leergebieden:
Nederlands: 1
Oriëntatie op jezelf en de wereld: 47 (ruimte)
Kunstzinnige oriëntatie: 54 en 56

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 6

– Deze erfgoedles wordt elke dag aangeboden.
– De les duurt 75 minuten.
– Per vijf leerlingen wordt minimaal één begeleider verwacht.
– Deze erfgoedles is ook geschikt voor het speciaal onderwijs. Neem in dat geval wel even contact op met de Cultuureducatiegroep om het bezoek te bespreken.

Hieronder vind je de leerkrachtenhandleiding voor de les. De bijbehorende PowerPoint is te downloaden via de website van Museum Volkenkunde of op te vragen via reserveren@volkenkunde.nl.

Docenthandleiding Kantjil is Jarig

Download

Museum Volkenkunde rekent voor schooljaar 2018 – 2019 geen toegangskosten voor de deelnemende scholen aan het CmK project in de regio Holland Rijnland;

Hillegom | Kaag & Braassem | Leiden | Leiderdorp | Lisse | Noordwijk | Noordwijkerhout | Oegstgeest | Teylingen | Voorschoten | Zoeterwoude

Neem voor verdere informatie contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-5168588.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is hét ticket naar andere werelden. Het is het ideale museum om iets te leren over al die verschillende mensen die er op de wereld zijn. Waarin zijn andere mensen anders? Waarin zijn ze hetzelfde? Hoe is dat zo gekomen? Museum Volkenkunde heeft een breed aanbod van educatieve activiteiten die goed passen in het curriculum. Voor elk soort en niveau van onderwijs zijn geschikte programma’s en activiteiten. Museum Volkenkunde biedt binnen de cultuurlijnen Museum, Tijd, Kunst en Ik en de wereld lessen aan.

 

Contact

Meer voor groep 1/2