LesWarboel in de bieb – groep 6 t/m 8

Het zal je maar gebeuren… Op een ochtend kom je in de bibliotheek en is het een enorme bende! Anansi de spin is op bezoek geweest! Wie komt er helpen om de rommel op te ruimen, Anansi te zoeken en hem terug te stoppen in zijn verhaal?

Tijdens dit bibliotheekbezoek luisteren de leerlingen naar het verhaal over Anansi. Die heeft er een rommeltje van gemaakt: boeken liggen kriskras door elkaar en staan op de verkeerde plaats.
De leerlingen gaan op zoek naar Anansi. Ze verzamelen sporen van de spin en ontdekken zijn schuilplaats. Tijdens hun speurtocht maken ze kennis met verschillende aspecten van de bibliotheek. Waar kun je alles vinden? En hoe werkt het allemaal in de bibliotheek met pasjes, lenen en terugbrengen?

Het doel van het groepsbezoek is de kinderen te laten ervaren hoe je in een bibliotheek zoekt en vindt.

Deze les kan alleen geboekt worden door de scholen in de gemeente Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Teylingen!

Kinderen leren specifieke informatie en verhalen te zoeken en te vinden. Kinderen leren hun eigen weg in de bibliotheek te vinden.

De les sluit aan bij de volgende kerndoelen:
4 en 9

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 2

– De les is te boeken van maandag t/m vrijdag.
– Minimaal 2 begeleiders per groep.
– De les duurt 1 uur.
– De les vindt plaats onder leiding van de leesconsulent van de bibliotheek.
– De les kan alleen geboekt worden door de scholen in de gemeente Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Teylingen!
– De les kan plaatsvinden in een lokale bibliotheekvestiging in de Bollenstreek.

De vestigingen zijn in:
– De Zilk
– Lisse
– Noordwijk
– Noordwijkerhout
– Oegstgeest
– Sassenheim
– Voorhout
– Warmond

Voor deze les is geen voorbereidend lesmateriaal nodig.

De kosten voor deze les bedragen € 45,- per groep (excl. btw).

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Bibliotheek Bollenstreek

De bibliotheek heeft het grootste literaire en educatieve netwerk van Nederland. Medewerkers van de bibliotheek hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot professionele ondersteuningspartners voor leesbevordering in het onderwijs, waaronder het primair onderwijs.
Bibliotheek Bollenstreek heeft een jaarprogramma Onderwijs, met dienstverlening voor leerkrachten, kinderen en ouders. Het aanbod is op basis van vragen van de scholen samengesteld.

Bibliotheek Bollenstreek vervult daarmee een hulpvraag van leerkrachten op basisscholen in de Bollenstreek. Onderwijs van de bibliotheek Bollenstreek heeft twee kerntaken: 1. Kinderen verleiden te lezen. 2. Kinderen helpen vinden.

De Bibliotheek Bollenstreek werkt met teams, bestaande uit onderwijsspecialisten, leesconsulenten en jeugdcollectiespecialisten. De bibliotheek levert leesplezierige activiteiten in de klas en in de bibliotheek. De medewerkers kijken samen met de leerkrachten wat er nodig is en zoeken samen naar oplossingen op maat.

 

Let op: De lessen van de Bibliotheek Bollenstreek kunnen alleen geboekt worden door scholen uit Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Teylingen.

Contact