LesTrucage in fotografie – groep 6 t/m 8

In deze les fotograferen jouw leerlingen een scene waarin ze iets laten gebeuren dat niet kan. Eerst bekijken ze een aantal voorbeelden. Wat gebeurt er op deze afbeelding? Waaraan zie je dat? Hierbij is aandacht voor het kader en het standpunt van een foto.
Daarna onderzoeken ze hoe ze met trucagetechnieken iets onmogelijks kunnen uitvoeren. Ze werken hierbij in groepjes en gaan aan de slag met een eigen truc. De truc voeren ze op de grond uit. Na de opnames bekijken ze alle foto’s op een scherm.

Deze kunstles wordt gegeven in de klas! Aan deze les zijn extra kosten verbonden (zie hiervoor het kopje “prijzen”).

Leerdoelen: fotografie, trucage, standpunt, kader, creativiteit en samenwerking.
Kerndoelen kunstzinnige oriëntatie :
Kerndoel 54: De leerlingen leren beelden te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
Kerndoel 55: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 1

– De les vindt plaats in de klas. Er komt een kunstdocent naar de school.
– De les duurt 90 minuten inclusief voorbereiding en reflectie.

Het voorbereidende lesmateriaal is op dit moment nog in ontwikkeling. Je kunt de les ook zonder voorbereidend lesmateriaal volgen.

De les kost € 150,- per klas.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Parkvilla

Parkvilla biedt de bewoners van Alphen aan den Rijn en omgeving de mogelijkheden om actief en/of passief deel te nemen aan creatieve- en cultureel kunstzinnige activiteiten. Wij bieden deze mogelijkheden aan een zo groot mogelijke groep mensen, zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Wij bieden onze cursussen en activiteiten aan op een hoog kwaliteitsniveau. Al onze docenten zijn zowel vaktechnisch als vakdidactisch opgeleid. Doorgaans zijn zij in het bezit van een eerste of tweede graads diploma.

Belangrijke kernwaarden zijn plezier, passie en professionaliteit; open, uitnodigend en uitdagend. Vanuit de maatschappelijke bewuste visie dat kunst & cultuur bijdragen aan een waardevolle samenleving en sociale cohesie.

Bekijk hier de website van Parkvilla.

Contact