LesSport vs Dans – groep 1 t/m 8

In deze interactieve workshop worden bewegingen uit de sport- en voetbal-wereld vergeleken met bewegingen uit de danswereld. Met gebruik van multimedia wordt getoond dat sporters eigenlijk dezelfde bewegingen maken als dansers. Sporters zijn een soort dansers op het veld, alleen gebruiken zij hun spieren op een andere manier. Leerlingen maken een eigen choreografie met zelf aangedragen sportbewegingen. Onze dansers krijgen het altijd voor elkaar om zelfs de minst actieve leerlingen met veel enthousiasme aan het ´dansen´ te krijgen. Een belevenis voor de hele klas!

Deze workshop is geschikt voor groep 1 t/m 8. Uiteraard wordt de workshop afgestemd op de doelgroep.

Het leerdoel van deze workshop is samen met de dansers ontdekken hoe je een sport kunt gebruiken om tot een choreografie te komen.

Kerndoelen:
De workshop sluit aan bij de kerndoelen: 54 en 55.

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 1

– Duur workshop: 1 uur
– Benodigde middelen: digibord, muziekinstallatie en makkelijk zittende kleding
– Benodigde ruimte: Een speellokaal van minimaal 9 x 9 meter of een kleine gymzaal, per klas van 30 leerlingen
– Boekingen gaan altijd in overleg met de leerkracht om te bepalen wat geschikt is voor welke klas
– De workshops worden aangepast aan het leeftijdsniveau van de groep.

Voor deze les is geen voorbereidend lesmateriaal nodig.

De kosten voor deze workshop bedragen € 220,- per workshop.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Lonneke van Leth Producties

Lonneke van Leth Producties is een jonge, dynamische organisatie die multidisciplinaire dansvoorstellingen produceert in het theater, op locatie, voor scholen en een breed lesaanbod in haar eigen studio biedt. Lonneke van Leth maakt verhalende, herkenbare en beeldende dansvoorstellingen. Met haar humor, eigenzinnigheid en treffende muziekkeuzes verrast en enthousiasmeert zij jong en oud, kenner en leek voor moderne dans.

 

Lonneke van Leth wil haar publiek laten zien dat dans niet ingewikkeld is maar juist leuk én tegelijkertijd een boodschap kan hebben. Van Leth leert volwassenen en kinderen te genieten van dans.

 

Van Leth bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie voor de jeugd. Van Leth vindt het belangrijk dat de jeugd in contact komt met de originele verhalen (het cultureel erfgoed), maar wel leert dat een eigentijdse vertaling goed mogelijk is en hoe leerzaam en spannend dit kan zijn.

Contact