LesBeleef de Romeinen! Het dagelijks leven – groep 5 t/m 8

De les wordt gegeven door een Romeinse vrouw die gekleed gaat in een wollen tunica. Ze vertelt over het dagelijks leven in de Romeinse tijd en laat allerlei replica’s zien aan de leerlingen. Deelonderwerpen zijn: eten & drinken, het badhuis, wonen en kleding in de Romeinse tijd, en dan vooral in het gebied rond de Romeinse Limes. Leerlingen mogen Romeinse kleding passen, ruiken aan (replica) parfums, en kunnen een massage voelen op de arm met olie, zand en een strigilis.

 

De leerlingen leren over de Romeinse invloed in Nederland, die o.a. tot uiting kwam in de nieuwe badcultuur. De leerlingen maken kennis met historische voorwerpen en hun functie. Door voelen, ruiken, en zien kunnen ze zich een beter beeld van het verleden voorstellen.

De les sluit aan bij:
– Tijdvak: Grieken en Romeinen
– Canonvenster : De Romeinse Limes
– Kerndoel 52: De leerlingen leren over kenmerkende aspecten van het volgende tijdvak: Grieken en Romeinen.

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 1

– Deze les wordt in een normaal klaslokaal met groepsopstelling gegeven
– De les duurt 60 minuten
– De les kan geboekt worden op maandag, dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur
– Van de leerkracht wordt een ondersteunende rol verwacht
– Deze les kan met maximaal 30 leerlingen gevolgd worden

Voor deze les is nog geen voorbereidende en verwerkende les beschikbaar.

– De kosten voor deze les bedragen € 120,- voor 1 uur. Elk extra uur op dezelfde dag kost € 60,-.
– Prijzen zijn exclusief btw en € 15,- administratiekosten.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Beleef het Verleden

Een ontmoeting met een prehistorische boerin, een middeleeuwse ridder of een soldaat uit de Tweede Wereldoorlog laat de geschiedenis herleven. Leerlingen kijken, ruiken en voelen aan de geschiedenis en krijgen antwoorden op al hun vragen.

Beleef het Verleden verzorgt niet alleen historische personages in de klas maar ook schoolbrede projecten voor projectweken en jubilea. Dit kunnen activiteiten zijn zoals een historische ambachtenmarkt op het schoolplein, historische spelletjes of historische dansles en een ‘bal’ voor alle groepen èn docenten.

 

Contact