LesRecycle kunst – groep 3 t/m 8

Afval weggooien is zonde, want van afval kun je iets maken! In deze les is allereerst aandacht voor kunstenaars die werken met afval. Zij vestigen met hun kunst de aandacht op milieuproblematiek op een esthetische, humoristische en niet-confronterende manier.
Daarna gaan jouw leerlingen zelf aan de slag. Ze maken een fantasiedier. Ze laten zich hierbij inspireren door de verschillende vormen en kleuren plastic die ze zelf hebben verzameld of die aanwezig zijn. Ze zoeken plastic onderdelen uit voor het lichaam, ogen, oren, vleugels, stekels, haar en knutselen zo hun eigen fantasiedier in elkaar.

Deze kunstles wordt gegeven in de klas! Aan deze les zijn extra kosten verbonden (zie hiervoor het kopje “prijzen”).

Leerdoelen: creativiteit, hedendaagse kunst, engagement, recycling, milieu.
Kerndoel 54: De leerlingen leren beelden te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
Kerndoel 55: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 1

– De les vindt plaats in de klas. Er komt een kunstdocent naar de school.
– De les duurt 90 minuten inclusief voorbereiding en reflectie.

Het voorbereidende lesmateriaal is op dit moment nog in ontwikkeling. Je kunt de les ook zonder voorbereidend lesmateriaal volgen.

Deze les kost € 150,- per groep en moet minimaal voor 2 groepen worden aangevraagd.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Parkvilla

Parkvilla biedt de bewoners van Alphen aan den Rijn en omgeving de mogelijkheden om actief en/of passief deel te nemen aan creatieve- en cultureel kunstzinnige activiteiten. Wij bieden deze mogelijkheden aan een zo groot mogelijke groep mensen, zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Wij bieden onze cursussen en activiteiten aan op een hoog kwaliteitsniveau. Al onze docenten zijn zowel vaktechnisch als vakdidactisch opgeleid. Doorgaans zijn zij in het bezit van een eerste of tweede graads diploma.

Belangrijke kernwaarden zijn plezier, passie en professionaliteit; open, uitnodigend en uitdagend. Vanuit de maatschappelijke bewuste visie dat kunst & cultuur bijdragen aan een waardevolle samenleving en sociale cohesie.

Bekijk hier de website van Parkvilla.

Contact