LesArcheologie in Matilo – groep 5 t/m 8

Zo’n 2000 jaar geleden bouwden de Romeinen een fort langs de Rijn, castellum Matilo. Nu ligt daar Park Matilo, in de vorm van het oude Romeinse fort. Archeologen hebben onderzoek gedaan naar de resten van de Romeinen en veel spannende dingen gevonden. Maak kennis met het park, de Romeinen en het werk van een archeoloog tijdens deze actieve buitenles.

De leerlingen maken kennis met de vroege geschiedenis van hun stad, het leven in een Romeins fort en met het werk van een archeoloog. Waarom liggen oude spullen onder de grond? Hoe vind je ze terug? Hoe weet je hoe oud je vondsten zijn?

De les sluit aan bij de volgende lesmethodes:

• Argus Clou geschiedenis
Groep 5. Thema 1: Stenen reuzen, slimme Romeinen. Les 3: Schepen in de grond en les 4: De Romeinen komen.

• Speurtocht
Groep 5. Thema 2: Romeinen in Nederland.

• Wijzer door de tijd
Groep 5. Thema 2: Grieken en Romeinen, les 4: Romeinen in Nederland.

• Brandaan
Groep 5. Thema 2: Romeinen in Nederland.

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 4

– De verzamelplaats voor deze erfgoedles is de stadstuintjes in Park Matilo.
– De erfgoedles wordt aangeboden van 1 april tot de herfstvakantie op een dag in overleg.
– Deze erfgoedles is ook beschikbaar voor het speciaal onderwijs. Neem in dat geval contact op met Cultuureducatiegroep om het bezoek door te spreken.

Voorbereidings- en verwerkingsles Rijk Romeins Leven

Download

De kosten voor deze les bedragen € 95,- per groep.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


PRAE

PRAE is het bureau voor archeologie en educatie van Dorothee Olthof. Zij heeft archeologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden, opgegraven in de drassige Nederlandse klei en brengt sinds 2007 archeologie onder de aandacht van een groot publiek door middel van lessen, workshops, boeken, tentoonstellingen, levende geschiedenis en nog veel meer.

Contact