LesMet nieuwe ogen – groep 4 t/m 8

Actief en anders naar kunst kijken, daar draait het om in het LAM. We bevragen samen de (onontdekte) kunstwerken in het museum en daarbuiten. We kijken van dichtbij, aandachtig, vluchtig en zelfs met onze ogen dicht. We stellen vragen waar geen goede of foute antwoorden op bestaan en dagen leerlingen uit hun fantasie de vrije loop te laten. Na afloop kijken leerlingen als nooit tevoren. Niet alleen naar de kunst, maar juist ook naar de alledaagse dingen uit hun eigen leven.

– Het leren van in plaats van over kunst
– Het gebruiken van de fantasie en het verhalend vermogen
– Kritisch en beschouwend leren kijken
– Cultureel (zelf)bewustzijn/reflectief vermogen opbouwen
– Actief en met plezier leren

De les sluit aan bij de volgende kerndoelen:
2, 3, 54, 55 en 56.

Maximaal aantal leerlingen: 32

Aantal begeleiders: 5

– De les is voor groep 4, 5, 6, 7 en 8. Per groep wordt de les aangepast aan de leeftijd.
– De les duurt 90 minuten. Dit is inclusief het opstarten en afsluiten. Vanaf de parkeerplaats is het een paar minuten lopen naar het museum.
– De les is te boeken op donderdag. Andere dagen zijn mogelijk in overleg.
– Ter voorbereiding vragen we de leerkracht om de klas vooraf al in te delen in groepjes van 5. Elke groep is een kleur: groen, blauw, rood, lichtblauw en lichtgroen.
– Per groep is er 1 begeleider vanuit school nodig (bijvoorbeeld 4 ouders en een leerkracht).

Voor een optimaal bezoek is er een voorbereidende les die docenten zelf kunnen geven. In deze les oefenen de kinderen met kijken en denken over kunst. De nieuwsgierigheid wordt geprikkeld.
Het voorbereidend lesmateriaal wordt voorafgaand aan het bezoek per mail opgestuurd door het museum.

Voor schooljaar 2019-2020 zijn er geen kosten aan deze les verbonden.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


LAM

Kom kijken en ontdekken in het LAM, een gloednieuw kunstmuseum op Landgoed Keukenhof in Lisse. Je beleeft er verrassende schilderijen, beelden, foto’s, video’s, installaties en digitale kunst. Allemaal hebben ze iets te maken met eten, drinken of winkelen. Kennis van kunst is niet belangrijk, een beetje nieuwsgierigheid is alles wat je nodig hebt. Met de enthousiaste gastheren en -dames, een prikkelende tour of een uitdagende zoektocht haal je altijd alles uit je bezoek.

Kijk vooral ook even naar het gebouw. Het LAM werd al voor verschillende (internationale) architectuurprijzen genomineerd.

www.lamlisse.nl
Instagram en Facebook: @LAMLisse

Contact