LesKlaasje – groep 1/2

Wie is de liefste en leukste bewoner van Museum Gouda? Dat is Klaasje! Klaasje woont in een mooie oude vaas in de kelder van het museum. Op school maken de kinderen aan de hand van een filmpje al kennis met Klaasje. In het museum ontmoeten ze hem in het echt. Klaasje vertelt dat hij gek is op verzamelen en nodigt de leerlingen uit om alle mooie dingen in het museum te gaan bekijken. Twee rondleiders nemen de kinderen mee langs de objecten. Naderhand vertellen de kinderen aan Klaasje wat ze allemaal gezien hebben. Zo maken de leerlingen spelenderwijs kennis met de collectie van Museum Gouda.

– Leerlingen verkennen de collectie en ontdekken wat er in het museum allemaal bewaard wordt en welke verhalen daar bij horen.
– De leerlingen raken bekend met begrippen als bewaren, verzamelen, en ordenen.
– Ze ontdekken overeenkomsten tussen verschillende voorwerpen uit de eigen leefomgeving en uit de collectie. Daarnaast komen tijdsbegrippen aan de orde zoals vroeger en nu.
– Ze leren reflecteren op hun eigen persoon in relatie tot de wereld om hen heen.

Deze les sluit aan bij de volgende kerndoelen:
1, 2 en 56.

Deze les werkt aan de volgende competenties:
– creatief denken en handelen
– informatieve vaardigheden
– communiceren
– sociale vaardigheden.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 7

– Per 5 kinderen is een begeleider verplicht.
– Je ontvangt vooraf aan de les een informatiebrief.
– De les duurt 60 minuten.

Je ontvangt vooraf een informatiebrief over het lesprogramma.

De kosten voor deze les bedragen € 70,- per les.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-5168588.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum Gouda

Museum Gouda is dé schatkamer van Gouda. Het huist in een historisch pand, een van oorsprong middeleeuws gasthuis waar nog een aantal overblijfselen van te zien zijn. Het museum heeft een heel diverse collectie.

Van unieke middeleeuwse religieuze kunst die de Beeldenstorm heeft overleefd, tot grote 17e-eeuwse schuttersstukken en 19e-eeuwse schilderkunst. Achter elk object zit wel een spannend, ontroerend of grappig verhaal. Met tentoonstellingen, lesprogramma’s en andere activiteiten wil het museum deze verhalen overbrengen aan het publiek. Zo komt de geschiedenis tot leven.

Contact

Meer voor groep 1/2