LesOp reis door Indonesië – groep 3 t/m 6

In een fantasieboot met een echte boeg uit Indonesië vaar je langs voorouderbeelden, een watermonster, krissen en het beeld van een olifantengod.

Je luistert naar spannende verhalen en misschien krijg jij wel Javaanse kleding aan. Tot slot doet iedereen mee aan de wayangvoorstelling, als poppenspeler of muzikant.

Bekijk hier een impressie van het lesprogramma.

Wil je deze les volgen met een groep uit het speciaal onderwijs, vermeld dit dan alsjeblieft in het opmerkingenveld. 

– De leerlingen kennis laten maken met het eilandenrijk Indonesië.
– Het les stimuleert een open blik op de wereld en op anderen.
– Tijdens de wayang- en gamelanworkshop maken de leerlingen samen muziek en spelen zij samen een voorstelling met wayangpoppen. Deze activiteiten doen een beroep op samenwerking, op de fijne en grove motoriek en op ritmische vaardigheden.

De les sluit aan bij de volgende kerndoelen:
1, 47, 54, en 56

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 5

– Deze erfgoedles wordt elke dag aangeboden om 9:15, 11:00, 13:00 en 14:45 uur.
– De les duurt 90 minuten.
– Per 6 leerlingen wordt minimaal één begeleider verwacht.
– Deze erfgoedles is ook geschikt voor het speciaal onderwijs. Neem in dat geval wel even contact op met Cultuureducatiegroep om het bezoek te bespreken.

Bij de les hoort een lespakket dat je hieronder kunt downloaden. Hier staan ook de filmpjes en het lied waar in de lesbrief naar verwijzen wordt.

Indien het niet lukt om het lesmateriaal te openen, leert de ervaring dat dit meestal aan verouderde software ligt. Hier kun je het volgende aan doen: je browser updaten, een nieuwe versie van Adobe Acrobat installeren en je mediaplayer updaten. Mocht het daarna toch niet lukken om het lesmateriaal te openen, neem dan contact op met Museum Volkenkunde via reserveren@volkenkunde.nl.

Praktische lessuggesties cultuurlijn Museum

Download
Lesbrief_Indonesië_2015

Download
hoe-bespeel-ik-een-wayangpop

Download
maak-kennis-met-de-wayangpoppenspelers

Download
Nummer 1

"Nummer 1" van Album onbekend (28-12-2009 15:42:36) door Artiest onbekend. Track 1. Genre: Genre onbekend.

Download

De kosten voor de les bedragen € 150,- per groep met maximaal 30 leerlingen.
Let op, wanneer een klas maximaal 15 leerlingen heeft, bedragen de kosten € 75,- voor de les.

Neem voor verdere informatie contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is hét ticket naar andere werelden. Het is het ideale museum om iets te leren over al die verschillende mensen die er op de wereld zijn. Waarin zijn andere mensen anders? Waarin zijn ze hetzelfde? Hoe is dat zo gekomen? Museum Volkenkunde heeft een breed aanbod van educatieve activiteiten die goed passen in het curriculum. Voor elk soort en niveau van onderwijs zijn geschikte programma’s en activiteiten. Museum Volkenkunde biedt binnen de cultuurlijnen Museum, Tijd, Kunst en Ik en de wereld lessen aan.

 

Contact