LesHet karakter van China – groep 3 t/m 8

Ontdek meer over de Chinese cultuur. Doe mee aan een workshop kalligrafie.

Qi (spreek uit: tsjie) is de energie die volgens Chinezen door alles en iedereen stroomt. Door mensen en dingen, dieren en gebouwen. Deze energie zit ook in de Chinese voorwerpen van het museum: in de draken die zijn geschilderd op schalen, in een theepotje van steengoed en in de schildering van een rots. Tijdens een workshop kalligrafie zal jouw Qi uit je penseel stromen.

– De leerlingen maken kennis met bepaalde aspecten van de Chinese cultuur en krijgen zo meer inzicht in het karakter van China.
– De les stimuleert een open blik op de wereld en op anderen.
– Tijdens de kalligrafie workshop werken de leerlingen aan hun fijne motoriek en concentratievermogen.

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 5

– Deze erfgoedles wordt elke dag aangeboden om 9:15, 11:00, 13:00 en 14:45 uur.
– De les duurt 90 minuten.
– Per 6 leerlingen wordt minimaal één begeleider verwacht.

Voor deze les is er geen voorbereidend of verwerkend lesmateriaal beschikbaar.

De kosten voor de les bedragen € 150,- per groep met maximaal 30 leerlingen.
Let op, wanneer een klas maximaal 15 leerlingen heeft, bedragen de kosten € 75,- voor de les.

Neem voor verdere informatie contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is hét ticket naar andere werelden. Het is het ideale museum om iets te leren over al die verschillende mensen die er op de wereld zijn. Waarin zijn andere mensen anders? Waarin zijn ze hetzelfde? Hoe is dat zo gekomen? Museum Volkenkunde heeft een breed aanbod van educatieve activiteiten die goed passen in het curriculum. Voor elk soort en niveau van onderwijs zijn geschikte programma’s en activiteiten. Museum Volkenkunde biedt binnen de cultuurlijnen Museum, Tijd, Kunst en Ik en de wereld lessen aan.

 

Contact