LesFake News Game – groep 7/8

Hoe word jij gemanipuleerd op het internet? Dat leer je het best door het zelf te doen! In deze les gaan de leerlingen zelf aan de slag om zelf nepnieuws te maken en te verspreiden via een speciaal ontwikkelde game. Ze ontdekken de rol van hun eigen gedrag in de verspreiding van nepnieuws en desinformatie en leren zo om nepnieuws beter te herkennen.

Leerlingen leren wat desinformatie en nep nieuws betekenen, maar ook hoe dit gemaakt wordt; de technieken en trucjes die erachter schuilgaan. Door zelf nepnieuws te maken in een game, ervaren ze zelf deze werking. Op die manier leren de leerlingen nepnieuws te herkennen in hun eigen dagelijks leven.

Kerndoelen:
Deze les sluit aan bij kerndoelen 3, 5, 7, 10, 35 en 55.

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 4

– Deze les is te boeken op maandag, woensdag en vrijdag.
– Per 8 leerlingen wordt 1 begeleider verwacht.

Voor deze les is geen voorbereidend lesmateriaal nodig.

De kosten voor deze les bedragen € 275,- per groep.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Beeld en Geluid Den Haag

Stap in de wereld van communicatie bij Beeld en Geluid Den Haag. We praten, appen, mailen, lachen en bellen zonder er bij stil te staan. Vraag jij je wel eens af wat voor impact dat op je heeft of hoe mensen honderden jaren geleden communiceerden, zonder het internet? Je ontdekt het in COMM!

 

Beeld en Geluid Den Haag is de plek waar je de invloed van communicatie ervaart. In november 2017 is het museum heropend na een grootscheepse renovatie. Als bezoeker onderga je de impact van communicatie op jou en je omgeving. Je ervaart en leert.

Contact

  • Zeestraat 82
  • 2518 AD Den Haag
  •  
  •   070- 3307500
  •   
  •