LesEilandhoppen door Oceanië – groep 7/8

Hoe vind je je weg op het water? En hoe maak je vijanden bang door te dansen? Inwoners van Oceanië weten dit als geen ander.

Tijdens een korte rondleiding hoor je meer over de kunst van het navigeren en het belang van handel, voorouders en overgangsrituelen in Oceanië. Je gaat in een groepje zelf de tentoonstelling onderzoeken. Daarna is het tijd voor actie. Met elkaar dans je de Haka, een traditionele dans van de Maori.

– Leerlingen kennis laten maken met het werelddeel Oceanië en na laten denken over wat het betekent om op een eiland te wonen.
– De les stimuleert een open blik op de wereld en op anderen.
– De leerlingen werken in groepjes aan een opdracht, waardoor samenwerking, onderzoekend leren worden gestimuleerd.
– De haka workshop doet een beroep op coördinatie, ritmegevoel en bevordert het groepsgevoel.

Deze les sluit aan bij de kerndoelen van de leergebieden:

Nederlands: 1
Oriëntatie op jezelf en de wereld: 47 (Ruimte)
Kunstzinnige oriëntatie: 54

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 5

– Deze erfgoedles wordt elke dag aangeboden om 9:15, 11:00, 13:00 en 14:45 uur.
– De les duurt 90 minuten.
– Per 6 leerlingen wordt minimaal één begeleider verwacht.
– Deze erfgoedles is ook geschikt voor het speciaal onderwijs. Neem in dat geval wel even contact op met Cultuureducatiegroep om het bezoek te bespreken.

Hieronder kun je de docentenhandleiding downloaden. De bijbehorende PowerPoint is te downloaden via de website van Museum Volkenkunde.

Docenthandleiding_Eilandhoppen door Oceanië

Download

De kosten voor de les bedragen € 150,- per groep met maximaal 30 leerlingen.
Let op, wanneer een klas maximaal 15 leerlingen heeft, bedragen de kosten € 75,- voor de les.

Neem voor verdere informatie contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is hét ticket naar andere werelden. Het is het ideale museum om iets te leren over al die verschillende mensen die er op de wereld zijn. Waarin zijn andere mensen anders? Waarin zijn ze hetzelfde? Hoe is dat zo gekomen? Museum Volkenkunde heeft een breed aanbod van educatieve activiteiten die goed passen in het curriculum. Voor elk soort en niveau van onderwijs zijn geschikte programma’s en activiteiten. Museum Volkenkunde biedt binnen de cultuurlijnen Museum, Tijd, Kunst en Ik en de wereld lessen aan.

 

Contact