LesDe Kinderdirecteur – groep 6 t/m 8

Als Kinderdirecteur zijn kinderen anderhalf uur lang de baas van de bibliotheek. Ze moeten eerst solliciteren en mogen dan achter de balie staan, boeken innemen en ze terugzetten in de kast. De Kinderdirecteuren bepalen mee welke boeken worden aangeschaft en geven tips over de inrichting van de bibliotheek. Zo leren leerlingen hoe de bibliotheek gerund wordt en wat er te lezen en te doen is.

Het doel van het spel is de bibliotheek als bedrijf leren kennen. Begrijpen welke functies er zijn binnen een bedrijf, hoe je solliciteert voor een functie, welke beslissingen je moet nemen en wat je moet doen.

De activiteit in de bibliotheek is in de vorm van een spel. De kinderen kunnen punten verdienen door het correct uitvoeren van opdrachten. Het team met de meeste punten wint.

De rol van de leesconsulent van de bibliotheek is het vooraf aanleveren van de voorbereidingsopdrachten en het begeleiden van de activiteit in de bibliotheek.

Deze les kan alleen geboekt worden door de scholen in de gemeente Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Teylingen!

De les sluit aan bij de volgende kerndoelen:
4, 9 en 56

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 2

– De les is te boeken van maandag t/m vrijdag.
– Minimaal 2 begeleiders per groep.
– De les duurt 1,5 uur.
– De les kan alleen geboekt worden door de scholen in de gemeente Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Teylingen!
– De les kan plaatsvinden in een lokale bibliotheekvestiging in de Bollenstreek.

De vestigingen zijn in:
– De Zilk
– Lisse
– Noordwijk
– Noordwijkerhout
– Oegstgeest
– Sassenheim
– Voorhout
– Warmond

Voor deze les is geen voorbereidend lesmateriaal nodig.

De kosten voor deze les bedragen € 70,- per groep (excl. btw).

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Bibliotheek Bollenstreek

De bibliotheek heeft het grootste literaire en educatieve netwerk van Nederland. Medewerkers van de bibliotheek hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot professionele ondersteuningspartners voor leesbevordering in het onderwijs, waaronder het primair onderwijs.
Bibliotheek Bollenstreek heeft een jaarprogramma Onderwijs, met dienstverlening voor leerkrachten, kinderen en ouders. Het aanbod is op basis van vragen van de scholen samengesteld.

Bibliotheek Bollenstreek vervult daarmee een hulpvraag van leerkrachten op basisscholen in de Bollenstreek. Onderwijs van de bibliotheek Bollenstreek heeft twee kerntaken: 1. Kinderen verleiden te lezen. 2. Kinderen helpen vinden.

De Bibliotheek Bollenstreek werkt met teams, bestaande uit onderwijsspecialisten, leesconsulenten en jeugdcollectiespecialisten. De bibliotheek levert leesplezierige activiteiten in de klas en in de bibliotheek. De medewerkers kijken samen met de leerkrachten wat er nodig is en zoeken samen naar oplossingen op maat.

 

Let op: De lessen van de Bibliotheek Bollenstreek kunnen alleen geboekt worden door scholen uit Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Teylingen.

Contact