LesBomen over bomen – groep 3 t/m 8

Wil je jouw leerlingen op interactieve wijze kennis laten maken met de geschiedenis van hun omgeving? Kom dan op bezoek bij het Boomkwekerijmuseum! Deze erfgoedles bestaat uit de volgende onderdelen:

1 Introductie bij aankomst in het museum.
2 Rondleiding in kleine groepen door de permanente tentoonstelling, het boomkwekershuisje en de museumkwekerij. Hierbij wordt verteld over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de boomkwekerij.
3 Verwerking: speurtocht door het museum.
4 Reflectie: bespreking van de speurtocht door de leerkracht op school: “Wat hebben we geleerd in het Boomkwekerijmuseum?”

 

 

– Het oriënteren van leerlingen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar op zichzelf en hun omgeving.
– Het informatie verwerven uit gesproken taal en het schriftelijk verwerken van de les.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 4

– Een bezoek aan het Boomkwekerijmuseum kan geboekt worden van maandag t/m vrijdag.
– Per 10 leerlingen is 1 begeleider gewenst.

Na het aanvragen van een bezoek aan het Boomkwekerijmuseum, ontvang je per post het boekje ‘Gouden Grond’. Dit boekje kan ingezet worden voor de voorbereiding van het museumbezoek.

De kosten voor deze les bedragen € 30,- per groep.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Boomkwekerijmuseum

Centraal in het Groene Hart van Zuid-Holland ligt Boskoop, van oudsher een belangrijk boomkwekerijgebied vol met watergangen en kleine slootjes, die vroeger als vaarweg dienden voor de Boskoopse schouw, een houten platbodem die gebruikt werd voor het transport van bomen.

Het Boomkwekerijmuseum werd hier in 1981 opgericht, en huisvest nu de uitgebreide permanente expositie waar bezoekers met een audiotour of groepsrondleiding meer dan 500 jaar boomkwekerijgeschiedenis kunnen beleven. De geschiedenis van de boomkwekerij gaat terug tot aan het midden van de 15de eeuw. De boomkwekerswoning, de loods, het afdak en de museumkwekerij geven een beeld hoe een boomkwekersgezin woonde, leefde en werkte rond 1900.

Contact