LesVan Boeddha tot Samoerai – groep 4 t/m 8

De Japanse cultuur komt tot leven dankzij collectie, verhalen en activiteiten.

Je treedt in de voetsporen van Hollandse zeelieden die honderden jaren geleden in Japan aankwamen. Je ziet het eilandje waarop zij mochten wonen om handel te drijven en de spullen die ze mee naar Nederland namen. Je ontdekt hoe Japanners schrijven, vechten, theedrinken en feestvieren. Bij de grote bronzen Boeddhabeelden luister je naar het verhaal over Boeddha. Tot slot steek je je handen uit je mouwen bij de workshop origami.

Wil je deze les volgen met een groep uit het speciaal onderwijs, vermeld dit dan alsjeblieft in het opmerkingenveld. 

– Kennismaken met verschillende aspecten van de Japanse cultuur en inzicht geven in de relatie tussen Nederland en Japan.
– De les stimuleert een open blik op de wereld en op anderen.
– Tijdens de origamiopdracht werken de leerlingen aan hun fijne motoriek en hun concentratievermogen.

Deze les sluit aan bij de volgende kerndoelen:
1 (Nederlands)
38 (Mens en samenleving)
53 (Tijd)
56 (Kunstzinnige oriëntatie).

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 5

– Deze erfgoedles wordt elke dag aangeboden om 9:15, 11:00, 13:00 en 14:45 uur.
– De les duurt 90 minuten.
– Per 6 leerlingen wordt minimaal één begeleider verwacht.
– Deze erfgoedles is ook geschikt voor het speciaal onderwijs. Neem in dat geval wel even contact op met de Cultuureducatiegroep om het bezoek te bespreken.

Hieronder kun je de docentenhandleiding downloaden. De bijbehorende PowerPoint is te downloaden via de website van Museum Volkenkunde.

Docentenhandleiding van Boeddha tot Samoerai

Download

De kosten voor de les bedragen € 150,- per groep met maximaal 30 leerlingen.
Let op, wanneer een klas maximaal 15 leerlingen heeft, bedragen de kosten € 75,- voor de les.

Neem voor verdere informatie contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is hét ticket naar andere werelden. Het is het ideale museum om iets te leren over al die verschillende mensen die er op de wereld zijn. Waarin zijn andere mensen anders? Waarin zijn ze hetzelfde? Hoe is dat zo gekomen? Museum Volkenkunde heeft een breed aanbod van educatieve activiteiten die goed passen in het curriculum. Voor elk soort en niveau van onderwijs zijn geschikte programma’s en activiteiten. Museum Volkenkunde biedt binnen de cultuurlijnen Museum, Tijd, Kunst en Ik en de wereld lessen aan.

 

Contact