LesVan Boeddha tot Samoerai – groep 3/4

Tijdens de rondreis door de Japantentoonstelling treed je in de voetsporen van Hollanders die honderden jaren geleden in Japan woonden om handel te drijven. Je ziet de voorwerpen die zij hebben meegenomen naar Nederland. Zo neem je letterlijk een kijkje in een Japans keukentje uit die tijd. Ook kom je oog in oog te staan met een samoerai krijger. Je leert wat je moet doen als je wordt uitgenodigd voor een theeceremonie en je brengt een bezoek aan een tempel voor Boeddha. Na afloop vouw je een figuur van papier tijdens de origamiworkshop.

Wil je deze les volgen met een groep uit het speciaal onderwijs, vermeld dit dan alsjeblieft in het opmerkingenveld. 

De leerlingen maken kennis met verschillende aspecten van de Japanse cultuur.

Deze les sluit aan bij de kerndoelen 1 (Nederlands) , 38 (mens en samenleving), 53 (tijd) en 56 (kunstzinnige oriëntatie).

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 6

– Deze erfgoedles wordt elke dag aangeboden.
– De les duurt 90 minuten.
– Per vijf leerlingen wordt minimaal één begeleider verwacht.
– Deze erfgoedles is ook geschikt voor het speciaal onderwijs. Neem in dat geval wel even contact op met de Cultuureducatiegroep om het bezoek te bespreken.

Hieronder vind je de leerkrachtenhandleiding voor de les. De bijbehorende PowerPoint is te downloaden via de website van Museum Volkenkunde of op te vragen via reserveren@volkenkunde.nl.

Docentenhandleiding van Boeddha tot Samoerai

Download

Museum Volkenkunde rekent voor schooljaar 2018 – 2019 geen toegangskosten voor de deelnemende scholen aan het CmK project in de regio Holland Rijnland;

Hillegom | Kaag & Braassem | Leiden | Leiderdorp | Lisse | Noordwijk | Noordwijkerhout | Oegstgeest | Teylingen | Voorschoten | Zoeterwoude

Neem voor verdere informatie contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-5168588.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is hét ticket naar andere werelden. Het is het ideale museum om iets te leren over al die verschillende mensen die er op de wereld zijn. Waarin zijn andere mensen anders? Waarin zijn ze hetzelfde? Hoe is dat zo gekomen? Museum Volkenkunde heeft een breed aanbod van educatieve activiteiten die goed passen in het curriculum. Voor elk soort en niveau van onderwijs zijn geschikte programma’s en activiteiten. Museum Volkenkunde biedt binnen de cultuurlijnen Museum, Tijd, Kunst en Ik en de wereld lessen aan.

 

Contact

Meer voor groep 3