LesVan bol naar bloem – groep 8

Tot op de dag van vandaag zijn bloembollen een belangrijk exportproduct van Nederland. Maar hoe komt dat? Hoe kan het dat die bollen hier zo goed gekweekt kunnen worden? En gebeurde de bollenkweek vroeger heel anders dan zoals dat nu gebeurt? In deze interactieve en gevarieerde les in Museum De Zwarte Tulp ontdekken uw leerlingen zelf hoe je een bloem en bloembol kunt kweken. Daarnaast leren ze hoe bloemen als inspiratie konden en kunnen dienen voor kunstenaars. Bovendien komen ze in aanraking met de unieke geschiedenis en economie van hun eigen streek.

De volgende kerndoelen komen aan bod: 54, 55 en 56.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 3

– De les duurt 90 minuten.
– De les wordt gegeven op donderdagochtend en vrijdagochtend. Andere dagen zijn in overleg.
– Er wordt betrokkenheid verwacht van de leerkracht.

Ter voorbereiding kan je gebruik maken van een filmpje. Deze kun je hier bekijken.

De kosten van deze les bedragen € 2,- per leerling.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum de Zwarte Tulp

Museum de Zwarte Tulp is gehuisvest in een mooi gerestaureerd, oud gebouw in het hart van Lisse, dat vroeger als bollenschuur dienst heeft gedaan. Het museum toont de geschiedenis van de Bloembollenstreek en het ontstaan en de ontwikkeling van de bloembollencultuur. Museum de Zwarte Tulp maakt de cyclus van bol tot bloem tot bol aanschouwelijk aan de hand van: schilderijen, tekeningen, foto’s, historische objecten, video’s over de bollenteelt, interieurs van bloembollenbedrijven en een kleine vakbibliotheek. Museum de Zwarte Tulp biedt binnen Lokaal Erfgoed Lisse twee lessen aan rondom het thema bloemen en bollen.

 

Contact