LesWereldleziger – groep 7 en 8

De wereld lezen in 101 opdrachten. Dat is de uitdaging waar de leerlingen van groep 7-8 voor komen te staan. Met dit (online) opdrachtenspel worden leerlingen op meerdere momenten in de week gestimuleerd en geïnspireerd om te lezen en daarover te praten.

Met behulp van onze zintuigen is de hele wereld ‘leesbaar’. We voelen, proeven, ruiken, zien en horen, vaak in combinatie met elkaar. Telkens opnieuw lezen we de wereld, ieder op onze eigen wijze, en geven we betekenis aan wat ons omringt.

Op Wereldleziger.nl vind je een gevarieerd aanbod van (lees)opdrachten die verschillende zintuigen prikkelen. Waar denk je aan als je kijkt, ruikt, proeft, voelt of hoort? En welk verhaal heb je daarbij? Weet jij wat een broodje aap is? En is er één woord dat in alle talen hetzelfde is? Heb je weleens een zintuigengedicht gemaakt?

• Vergroten van de mediageletterdheid van kinderen door het inzicht dat men meer leest dan alleen letters.
• Vergroten van de leesmotivatie in brede zin (alles is leesbaar).
• Ontwikkeling van leesvoorkeur in brede zin.
• Vergroten van de vaardigheid om een eigen verhaal te vertellen,
• Leerlingen leren gedachten onder woorden te brengen, naar elkaar te luisteren en te reageren op de argumenten van anderen.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 1

• Het spel wordt op school gespeeld
• De opdrachten duren gemiddeld 15 minuten en variëren van klassikale opdrachten tot opdrachten die de leerlingen thuis kunnen uitvoeren. De opdrachten kunnen in een projectperiode, maar ook gedurende het hele schooljaar worden gedaan.
• De voorbereiding voor de leerkracht is minimaal
• Het project is inclusief een collectie van 30 boeken
• Wereldleziger kan alleen geboekt worden door de scholen in de gemeente Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Teylingen

Voor deze les is geen voorbereidend of verwerkend materiaal nodig.

De kosten voor deze les bedragen € 77,- per groep (excl. btw).

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Bibliotheek Bollenstreek

De bibliotheek heeft het grootste literaire en educatieve netwerk van Nederland. Medewerkers van de bibliotheek hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot professionele ondersteuningspartners voor leesbevordering in het onderwijs, waaronder het primair onderwijs.
Bibliotheek Bollenstreek heeft een jaarprogramma Onderwijs, met dienstverlening voor leerkrachten, kinderen en ouders. Het aanbod is op basis van vragen van de scholen samengesteld.

Bibliotheek Bollenstreek vervult daarmee een hulpvraag van leerkrachten op basisscholen in de Bollenstreek. Onderwijs van de bibliotheek Bollenstreek heeft twee kerntaken: 1. Kinderen verleiden te lezen. 2. Kinderen helpen vinden.

De Bibliotheek Bollenstreek werkt met teams, bestaande uit onderwijsspecialisten, leesconsulenten en jeugdcollectiespecialisten. De bibliotheek levert leesplezierige activiteiten in de klas en in de bibliotheek. De medewerkers kijken samen met de leerkrachten wat er nodig is en zoeken samen naar oplossingen op maat.

 

Let op: De lessen van de Bibliotheek Bollenstreek kunnen alleen geboekt worden door scholen uit Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Teylingen.

Contact