LesVlog je wijs – groep 3/4

Je kunt er bijna niet meer omheen; vloggers! Vloggers zijn video bloggers: mensen die hun leven delen met de buitenwereld door het maken van video’s; bijvoorbeeld Enzo Knol. Vlogs kunnen leuk maar ook leerzaam zijn. Zo zijn er vloggers die vloggen over onderwerpen zoals koken, muziek, make-up of hun land van afkomst. Maar wat maakt een vlog nou zo leuk? En waar moet je op letten als je zelf een vlog gaat maken? Wat zet je wel en wat niet online? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de les ‘Vlog je wijs’. Ook leren de leerlingen een filmpje te monteren.

 

NB: De lessen van Bibliotheek Rijn en Venen zijn alleen te boeken door scholen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, en Zoeterwoude.

Vlog je wijs geeft leerlingen inzicht in de wereld van social media. Daarnaast worden ze gestimuleerd na te denken over wat ze op het internet zetten. Dit sluit aan bij de kerndoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld (34, 35 en 37) en bij de mediawijsheid competentie Communicatie. Ook leren de leerlingen filmpjes te monteren. Op het gebied van 21ste eeuwse vaardigheden worden dus ook stappen gezet.

Kerndoelen:
De les sluit aan bij de kerndoelen 1, 2, 3, 34, 35, 37, 54 en 55.

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 1

• Maximaal 30 leerlingen en minimaal 1 begeleider.
• Benodigdheden: digiboard/smartboard. De bibliotheek verzorgt een iPad per tweetal.
• De les duurt 90 minuten.
• De les is op alle schooldagen te boeken.
• Vanuit de school moet een leraar aanwezig zijn bij de les.

Voor deze les is geen voorbereidend lesmateriaal nodig.

De kosten voor deze les bedragen € 87,- excl. btw voor een groep van 30 leerlingen.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-5168588.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Bibliotheek Rijn en Venen

Bibliotheek Rijn en Venen is een dynamisch en laagdrempelig kennisknooppunt. We zijn innovatief op het gebied van 21ste eeuwse vaardigheden. We staan voor persoonlijke groei, in het bijzonder voor mensen in kwetsbare situaties en daarmee voor het ontwikkelen van wijsheid. De bibliotheek is een inspirerende plek, waar bezoekers zich ondersteund voelen, waar aandacht voor talent is en zelfvertrouwen gestimuleerd wordt. We zijn een open en marktgerichte partner die zorgt voor verbinding tussen inwoners, organisaties en bedrijven in het werkgebied.

Let op: De lesprogramma’s van Bibliotheek Rijn en Venen zijn alleen te boeken door scholen in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, en Zoeterwoude.

Contact

Meer voor groep 3