Deze les is onderdeel van de cultuurlijn(en): Cultuurlijn: Almere en Museum

LesTAATUU – groep 1 en 2

Taatuu, taatuu, daar kom ik aan! In deze les leren jouw leerlingen de wereld van de brandweerman, de politieagent en de ambulancemedewerker kennen.
In kleine groepjes doen ze verschillende activiteiten in het museum. Ze verkleden zich als politieagent, blussen een brandje, nemen een kijkje in een ambulance en regelen het verkeer als klaar-over. Spelenderwijs ontdekken jouw leerlingen zo niet alleen het werk van de veiligheidsdiensten, maar leren ze ook wat een museum is.

– De leerling kent aan het eind van het gesprek over musea de betekenis van het begrip museum, wat er zoal aan spullen bij PIT te zien zijn en hoe die bewaard worden.
– De leerling heeft aan het eind van de activiteit Verkeersspel kennis gemaakt met de volgende veiligheidsmaatregelen in het verkeer: rechts rijden, rekening houden met ander verkeer, rood stoplicht, flitspaal, haaientanden en klaar-over.
– De leerling kent aan het eind van de activiteit Ambulancequiz het doel en gebruik van 10 spullen die door ambulancemedewerkers worden gebruikt.
– De leerling kent aan het eind van de activiteit Verkleden de verschillende kenmerken van politie-, brandweer- en ambulance-uniformen.
– De leerling kan aan het eind van het gesprek over musea verschillende soorten musea herkennen.
– De leerling kan aan het eind van de activiteit Brand Blussen onder begeleiding een simpele brand met water blussen.
– De leerling heeft het eind van de activiteit Verkeersspel geoefend met veilig skelter-rijden in een gesimuleerde verkeerssituatie.
– De leerling is bereid om na het gesprek over musea en de activiteit Ambulancequiz na te denken over de spullen in een museum en hoe je daar mee om moet gaan. Ze denken na over wat je wel mag aanraken en wat niet.

De les sluit aan bij de kerndoelen: 36 (staatsinrichting en burgerschap) en 56 (cultureel erfgoed)

Maximaal aantal leerlingen: 31

Aantal begeleiders: 8

– De les duurt 1,5 uur.
– De les kan geboekt worden in de ochtend op de dinsdagen en donderdagen.
– De les is geschikt voor speciaal onderwijs, namelijk:

* Cluster 3: gehandicapte en langdurig zieke kinderen
* Cluster 4: kinderen met stoornissen en gedragsproblemen

Ter voorbereiding op de les kun je onderstaande lesbrief gebruiken. Daarbij is er ook een ouderbrief toegevoegd.

PIT lesbrief Taatuu

Download
PIT ouderbrief

Download
Woordenkaarten

Download

Tijdens de pilotperiode (schooljaar 2015- 2016) bedragen de kosten voor deelname aan de les 5,- euro per leerling.
Voor het schooljaar 2016- 2017 is dit nog onbekend. Neem hiervoor contact met ons op.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


PIT

Ben jij benieuwd naar de wereld van politie, brandweer of ambulance? Kom dan naar het Veiligheidsmusuem PIT! In PIT kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Bekijk de historische collectie met onder meer de politie Porsche of neem een kijkje in een echte politiecel! Na een bezoek aan PIT weet je hoe bij te dragen aan een veilige samenleving. Leerzaam maar vooral heel leuk.

Contact

Meer voor groep 1/2