LesSuperstraat – groep 3 t/m 8

In het Wereldmuseum in Rotterdam vind je Superstraat, de leukste straat van de wereld.
Je kunt in de Superstraat bij iedereen binnen kijken! Achter elke deur is een verhaal te vinden; ga je door deze straat, dan reis je door de hele wereld.

Vandaag heeft Freddy Burendag georganiseerd. Iedereen heeft voor jou iets voorbereid. Bijvoorbeeld Kevin; hij is kunstenaar en werkt met letters. Je kunt ook langs de feestkeuken van Winston. Hij is gek op koken en feestvieren en heeft jouw hulp nodig. Bij Rodney kun je tekenen & dansen en bij Meryem kun je samen een nieuwe stad bouwen. Of help Aga met haar nieuwe winkel. Verkoopt ze echt producten uit de hele wereld?

Tijdens het museumbezoek wordt de klas in drie groepjes verdeeld. Elk groepje wordt begeleid door een museumdocent, bezoekt drie buren en doet verschillende activiteiten in huis of straat.

• Leerlingen ontdekken spelenderwijs hoe de buren zijn verbonden met culturen van over de hele wereld.
• Leerlingen leren zich te verplaatsen in wat een ander denkt en voelt, wat zijn motieven zijn, wat voor verlangens hij koestert en wat hij gelooft.
• Leerlingen zijn geïnspireerd tot een open blik op de wereld.
• Leerlingen begrijpen dat hun wereld steeds meer verweven raakt met die van andere mensen.

De les sluit aan bij de volgende kerndoelen:
35, 37, 38, 54 en 56

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 5

Voor wie: groep 3 t/m 8
Ook geschikt voor Speciaal Onderwijs.
3 & 4: Thema Verzamelen
5 & 6: Thema: Wereldvoedsel, feest, beeldtaal
7 & 8: Thema: Identiteit, migratie, duurzaamheid

Lesmateriaal: Online
Tijdsduur: 90 minuten
Aanvang: 09:15, 11:00 en 13:00 uur
Thema: Wereldvoedsel, (wereld)feesten, thuis, buurt, stad, diversiteit, wie ben ik?
IPC: De wijde wereld, Nederland wordt Nederland, Hier en nu, daar en toen
DaVinci: Samen op de wereld, Nieuwste tijd

Voorbereidend en/of verwerkend lesmateriaal kun je vinden op de website van het Wereldmuseum.

De kosten voor deze les bedragen € 150,- per groep (max. 30 leerlingen en excl. btw).

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Het Wereldmuseum

Het Wereldmuseum is een museum over mensen. Hun missie is het inspireren tot een open blik en het bijdragen aan wereldburgerschap. Met hun wereldomvattende collectie willen zij een verbindende rol spelen. Het Wereldmuseum laat zien dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.
Het prachtige historische gebouw aan de maas is volledig verbouwd en heeft een fris nieuw uiterlijk gekregen. Een van hun nieuwe aanwinsten is Superstraat, een kindermuseum speciaal gemaakt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen maken hier kennis maken met de buren uit de straat in drie verschillende onderwijs programma’s. Door te doen, voelen en proeven ontdekken kinderen hoe we met de wereld verbonden zijn.
Komen jullie ook lekker binnenkijken?

Contact