LesStoute hond! – groep 1 en 2

Stout of braaf zijn, dat is een keuze. De kinderen denken op basis van het prentenboek “Stoute hond!” na over deze keuze. Wat zou jij doen? Welke emoties komen erbij kijken? Zou het ook anders kunnen aflopen?

Op basis van hun eigen associaties en herinneringen beelden de kinderen stout en braaf gedrag uit in verschillende situaties. Bij het toneelspelen gebruikt de vakleerkracht begrippen als voor, achter, begin, midden en einde om de beginnende geletterdheid te stimuleren. Dit doet ze ook door woorden te plakken op kinderen of attributen tijdens het spel.

Let op:
Deze les vindt plaats in de klas.
Deze les moet minimaal met 2 klassen per school geboekt worden.

Het onderwerp braaf of stout past binnen de belevingswereld van kleuters. Ze zijn gevoelig voor routines en ‘hoe dingen horen te gaan’. Spelen met deze vaste gedragingen zorgt voor spanning en humor. Het betrekken van geluiden, mimiek, gebaren en bewegingen bij het verbeelden van het verhaal helpt de kinderen bij het verwerken van informatie op een talig niveau.

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 1

– De les duurt 1 uur per klas (de klas wordt opgesplitst in 2 groepen).
– De les dient uitgevoerd te worden in een speellokaal of gymzaal.
– Er kunnen maximaal 30 leerlingen deelnemen, oplossingen voor grotere groepen alleen in overleg

Discipline: toneel, taal & media.

Er is op dit moment geen voorbereidende of verwerkende les beschikbaar.

– De kosten voor deze les in de klas bedragen 75,- euro per klas.
– Dit is exclusief reiskosten: €12,50 per dag.
– Voor de kunstlessen van BplusC geldt een instaptarief van 25,- euro per aanvraag (bij gelijktijdig aanvragen van meerdere lessen geldt dit eenmaal).

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-5168588.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


BplusC

BplusC – Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur – zet zich in om het leven van alle inwoners van de regio Leiden actief te verrijken met kunst, cultuur en kennis. Voor iedereen, toegankelijk en laagdrempelig. Kwaliteit is waar ze voor staan. Hun hart en onze kracht liggen in het ontwikkelen, samenstellen en organiseren van een totaalpakket cultuureducatie, leesbevordering en mediawijsheid.

De projecten voor het onderwijs ontwikkelen het cultureel zelfbewustzijn bij kinderen. Het gaat over vragen als: ‘Wie ben ik?’ en ‘Wie ben ik ten opzichte van anderen?’. Van daaruit werken ze aan een bijzondere ervaring of nieuwe ontdekking. Zo prikkelen ze bij kinderen de levenslust en de wil om te leren – en hopen ook op uw school bij te dragen aan de culturele levensloop van ieder kind!

Contact

Meer voor groep 1/2