LesSociale media en de gevolgen – groep 6 t/m 8

In deze les worden de leerlingen bewust gemaakt van het mogelijke bereik en de gevolgen van berichten op sociale media. Aan de hand van positieve en negatieve voorbeelden wordt besproken waar je op moet letten als je actief bent op platformen als YouTube, Instagram en Snapchat. En wat is jouw verantwoordelijkheid als je zelf informatie via sociale media verspreidt?

Deze les hoort bij de mediawijsheid competentie ‘Communicatie’:
– leerlingen zijn zich bewust van hun eigen verantwoordelijkheid bij het plaatsen van bericht op internet;
– leerlingen begrijpen wat de gevolgen van sociale media kunnen zijn.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 1

– Benodigd: digibord/smartboard (met geluid), optioneel: devices voor (groepjes) leerlingen
– Te boeken op alle schooldagen/tijdens schooltijden
– Vanuit school moet een leraar aanwezig zijn bij de les.

Voor deze les is geen voorbereidend lesmateriaal nodig.

De kosten bedragen € 200,- per les, plus € 25,- reiskosten per dag.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Social Media Wijs

Social Media Wijs is gespecialiseerd in mediawijsheid en digitale vaardigheden in het onderwijs. Zij zorgen ervoor dat leraren, leerlingen en ouders de kennis, mentaliteit en vaardigheden hebben om veilig en doelgericht gebruik te maken van internet en sociale media.

Social Media Wijs is van mening dat er een goede balans moet zijn tussen aandacht voor de positieve en negatieve kanten van internet en sociale media. Het zijn krachtige media waarmee je kunt veel kunt leren en spelen. Maar natuurlijk zijn er ook vervelende ervaringen mogelijk. Vanuit een positieve insteek maken zij ook de donkere kanten van internet en sociale media bespreekbaar.

Contact