LesSchervenworkshop – groep 5 t/m 8

Met een berg scherven, een museumdocent en een spannende opdracht gaan jouw leerlingen aan de slag als archeoloog. Ze ontdekken dat archeologie meer is dan alleen voorwerpen uit de bodem opgraven. Ze tekenen een scherf na, bepalen van welk materiaal die is gemaakt en hoe oud de scherf is. Daarna restaureren ze een schaal. Deze workshop wordt gehouden in het Kabinet der Klassieken, een ruimte waarin de leerlingen omringd zijn door Griekse en Romeinse voorwerpen.

Let op: Deze les bestaat uit een workshop, de tentoonstelling wordt niet bezocht.

In deze les maken leerlingen kennis met het werk van een archeoloog en een restaurator.

Het programma sluit aan bij de kerndoelen Tijd binnen het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld en de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 6

– De schervenworkshop duurt een uur en kan op elk moment van de dag worden geboekt.
– De erfgoedles wordt aangeboden van dinsdag tot en met vrijdag. In beperkte mate is ook de maandag beschikbaar. In de schoolvakantieperiodes zijn er beperkt schoolbezoeken mogelijk.
– Per 5 leerlingen wordt er minimaal één begeleider verwacht. Als er meer begeleiders zijn mogen deze ook gratis naar binnen.
– Van de ouders en de leerkracht wordt een ondersteunende rol verwacht.

Voor deze les is er geen voorbereidend of verwerkend lesmateriaal beschikbaar.

Rijksmuseum van Oudheden rekent voor schooljaar 2018 – 2019 geen toegangskosten voor de deelnemende scholen aan het CmK project in de regio Holland Rijnland;

Hillegom | Kaag & Braassem | Leiden | Leiderdorp | Lisse | Noordwijk | Noordwijkerhout | Oegstgeest | Teylingen | Voorschoten | Zoeterwoude

Neem voor verdere informatie contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-5168588.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Rijksmuseum van Oudheden

Bijzondere schoolprogramma’s voor het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs brengen de geschiedenis in het RMO tot leven. Deskundige museumdocenten begeleiden de museumlessen / rondleidingen. Hun verhaal wordt afgestemd op het niveau van de leerlingen. Alle programma’s zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met docenten. Ze sluiten aan bij de kerndoelen en liggen dicht bij de belevingswereld van de leerlingen. Aanpassingen zijn altijd bespreekbaar. Rijksmuseum van Oudheden biedt binnen de cultuurlijnen Museum, Tijd, Kunst en Ik en de wereld lessen aan.

 

Contact

Meer voor groep 5