LesSchatzoeken – groep 5/ 6

Museum Gouda verzamelt al meer dan een eeuw bijzondere schatten van de stad. Tijdens de museumles “Schatzoeken” neemt een museumdocent de leerlingen mee op pad door het museum. Met behulp van een schatkaart proberen de leerlingen de schatten in het gebouw op te sporen. Elke gevonden schat vertelt de leerlingen over een belangrijk stukje geschiedenis van de stad Gouda. Op deze interactieve manier maken kinderen spelenderwijs en in begrijpelijke taal kennis met de rijke historie van hun eigen leefomgeving.

– De leerlingen verkennen de collectie van Museum Gouda en ontdekken wat hier allemaal bewaard wordt en welke verhalen daar bij horen.
– De leerlingen raken bekend met begrippen als bewaren, verzamelen, en ordenen.
– De leerlingen leren voorwerpen te plaatsen in de context van een bepaalde periode en vergelijken zo heden en verleden met elkaar.

Deze les sluit aan bij de volgende kerndoelen:
1, 2, 12 en 56.

Deze les werkt aan de volgende competenties:
– creatief denken en handelen
– communiceren
– samenwerken
– sociale vaardigheden.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 7

– Per 5 kinderen is een begeleider verplicht.
– Je ontvangt vooraf aan de les een informatiebrief.
– De les duurt 60 minuten.

Je ontvangt vooraf een informatiebrief over het lesprogramma.

De kosten voor deze les bedragen € 70,- per les.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-5168588.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum Gouda

Museum Gouda is dé schatkamer van Gouda. Het huist in een historisch pand, een van oorsprong middeleeuws gasthuis waar nog een aantal overblijfselen van te zien zijn. Het museum heeft een heel diverse collectie.

Van unieke middeleeuwse religieuze kunst die de Beeldenstorm heeft overleefd, tot grote 17e-eeuwse schuttersstukken en 19e-eeuwse schilderkunst. Achter elk object zit wel een spannend, ontroerend of grappig verhaal. Met tentoonstellingen, lesprogramma’s en andere activiteiten wil het museum deze verhalen overbrengen aan het publiek. Zo komt de geschiedenis tot leven.

Contact

Meer voor groep 5