LesSamen op Reis | Kinderboekenweekproject – groep 1 t/m 8

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 – Vriendschap – is onlosmakelijk verbonden met Over de hele wereld worden nog elke dag stoere, spannende en ritmische dansen uitgevoerd door jonge mensen. De werelddans is constant in beweging en regelmatig ontstaan er nieuwe dansen. Vaak als onderdeel van rituelen of als opmaat naar een feest of een nieuwe mijlpaal in het leven, maar het gaat altijd over verbinding, over vriendschap, over samen dansen.

Alle dansen hebben een achtergrond en een reden om ook nu nog gedanst te worden. Onze dansen zijn geïnspireerd op internationale klassiekers. Ze zijn stoer en dynamisch in een mix van oorspronkelijk vermengd met westerse invloeden waardoor kinderen van vandaag ook de achtergrond van de dans kunnen begrijpen. Iedere groep leert een eigen dans.

Samen op reis is een landenproject met originele werelddansen uitgevoerd op fraaie wereldmuziek. Wij hebben ruim 20 landen waar jij een keuze uit kunt maken.

Onderdeel van het project is een beeldende opdracht die onderdeel vormt van de eindpresentatie voor familie en vrienden van de leerlingen. We sluiten de dag altijd af met een presentatie waarvoor ouders, grootouders en familie van de leerlingen worden uitgenodigd, het wordt een feestje!

Dit project is ook erg geschikt als opening of afsluiting van een landenproject of wereldproject op school.

– Presenteren voor een publiek
– Landenkennis/ Wereldoriëntatie
– Plezier
– Samenwerken en verbinden

Maximaal aantal leerlingen: 800

Aantal begeleiders: 8

– Dit project is geschikt voor de hele school.
– Het werkt erg prettig als de groepsleerkracht tijdens de workshops aanwezig is en misschien zelfs meedoet.
– Je ontvangt van te voren de projectinformatie en de projectleider van Dans In School neemt ruim van te voren contact met jou op om het hele project van A tot Z door te spreken.
– Er wordt gewerkt in een gymzaal, sporthal, speellokaal of in de klassen zelf. Voor de presentatie is een grote ruimte nodig, bijvoorbeeld een gymzaal. Een aula is meestal niet voldoende.
– Dans In School verzorgt de geluidsapparatuur.

Voor deze les is geen voorbereidend lesmateriaal nodig.

– 3 of 4 groepen: € 1.480,-
– 5 of 6 groepen: € 1.820,-
– 7 of 8 groepen: € 2.160,-
– 9 of 10 groepen: € 2.500,-
– 11 of 12 groepen: € 2.840,-
– 13 of 14 groepen: € 3.180,-
– 15 of 16 groepen: € 3.520,-

* Alle bedragen zijn gebaseerd op een hele dag.
* Minder dan 3 en meer dan 16 groepen is ook mogelijk maar dan graag in overleg.

TIP!
Heb je een kleine school?
Doe een project samen met een school in de buurt!

Prijsopgave:
Neem voor een definitieve prijsopgave contact op met de adviseur cultuureducatie van jouw school.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Dans In School

Dans In School ontwikkelt, regisseert en produceert dansprojecten voor scholen. Uiteraard met aandacht voor de kerndoelen. Door een reeks creatieve opdrachten leren jonge mensen muziek en beweging te gebruiken om er gevoel en ervaringen mee uit te drukken. Ze ontdekken de mogelijkheden van hun lijf: de kracht, de flexibiliteit en de zeggingskracht ervan. Samen, non verbaal, één dansende groep worden is een bijzondere ervaring, goed voor de sociale harmonie in de klas en op school. En in het proces ervaren ze hoe dans ontstaat, waar dans vandaan komt en welke betekenis dans en muziek in verschillende culturen hebben.

Contact

Meer voor groep 1/2