LesRed Papiria! – groep 7/8

In Papiria (tentoonstelling) strijden leerlingen tegen Inktvraat, het monster dat het literaire luilekkerland bedreigt. Gewapend met een Slurper gaan ze op avontuur, waarbij ze spelenderwijs van alles leren over het maken van verhalen. De leerlingen verzamelen woorden en ontwerpen een verhaalfiguur: allemaal ingrediënten voor het verhaal, gedicht of de illustratie die ze na afloop maken in de workshop. Zo is de museumles naast een interactieve ontdekkingstocht door de wereld van het kinderboek, ook een spannende reis door de eigen verbeelding.

De leerling ervaart de rijkheid van verhalen en ontdekt uit welke elementen een verhaal wordt opgebouwd. De leerling wordt gestimuleerd zijn of haar fantasie te gebruiken en dit te vertalen in woord of beeld.

De les sluit aan bij de volgende kerndoelen: 1, 2, 12, 54 en 56.

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 5

– Deze les vindt plaats in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

– Deze les kan geboekt worden op:

Ma, di, do, vr: 09.15-11.15, 10.30-12.30, 13.00-15.00
Woe: 09.15-11.15 en 10.30-12.30

Ter voorbereiding op de les kun je met je leerlingen dit filmpje kijken.

Deze les kost € 4,- per leerling. Begeleiders kunnen gratis deelnemen.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum is dé plek in Nederland waar kinderen op een inspirerende en prikkelende manier verhalen ontdekken, beleven en zelf maken. Onderweg ontmoeten de kinderen de leukste personages: van Rupsje Nooitgenoeg tot Dolfje Weerwolfje en van Kikker tot Pippi Langkous. Spelen met taal, plezier in lezen en schrijven staan hierbij centraal. Het Kinderboekenmuseum is een onderdeel van de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief (NLL). Deze stichting beheert de literaire schatkamer van Nederland en heeft als missie de kracht van literatuur én de rijkdom van het Nederlands literaire erfgoed zichtbaar te maken.

Het Kinderboekenmuseum is onderdeel van de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief (voorheen Nederlands Letterkundig Museum en Documentatiecentrum).

Contact