LesProgrammeer k(l)ei goed – groep 3 t/m 8

ICT is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het belang hiervan wordt steeds groter. Het is belangrijk om kinderen al op vroege leeftijd hiermee in aanraking te laten komen.

In deze opdracht leren de leerlingen een verbeelding in klei te maken en door middel van computational thinking (programmeertaal) kunnen ze andere leerlingen hun bouwwerk laten namaken. Zo komen de vakgebieden taal, ICT, beeldende vorming bij elkaar en ontstaat er een prachtige vakoverstijgende opdracht.

De leerlingen maken met klei een object. Achteraf schrijven ze een handleiding over het proces. Stapsgewijs wordt er beschreven hoe de ander te werk moet gaan om een exact kopie van het origineel te krijgen.

De leerlingen oefenen met Computational thinking.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 1

– Deze les is elke dag te boeken.
– De les vindt plaats in de klas. Er komt een kunstdocent naar de school.
– Er is naast de leerkracht geen extra begeleiding nodig.

Voor dit lesprogramma is geen voorbereidend en verwerkend materiaal nodig.

Deze les kost € 150,- per klas.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Parkvilla

Parkvilla biedt de bewoners van Alphen aan den Rijn en omgeving de mogelijkheden om actief en/of passief deel te nemen aan creatieve- en cultureel kunstzinnige activiteiten. Wij bieden deze mogelijkheden aan een zo groot mogelijke groep mensen, zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Wij bieden onze cursussen en activiteiten aan op een hoog kwaliteitsniveau. Al onze docenten zijn zowel vaktechnisch als vakdidactisch opgeleid. Doorgaans zijn zij in het bezit van een eerste of tweede graads diploma.

Belangrijke kernwaarden zijn plezier, passie en professionaliteit; open, uitnodigend en uitdagend. Vanuit de maatschappelijke bewuste visie dat kunst & cultuur bijdragen aan een waardevolle samenleving en sociale cohesie.

Bekijk hier de website van Parkvilla.

Contact