LesOntwerpen in Virtual Reality – groep 5 t/m 8

In deze les komen leerlingen in aanraking met Virtual Reality (VR). Duik samen met de gehele klas in VR en ontdek de grenzeloze mogelijkheden die VR te bieden heeft.

Na een korte introductie  maken ze kennis met de nieuwste VR brillen. Samen met de leerlingen gaan we tekenen en ontwerpen in VR. Dit nieuwe medium is de toekomst, en de mogelijkheden zijn eindeloos. De leerlingen krijgen opdrachten om samen te werken aan een ontwerp project naar keuze om verschillende objecten en oplossingen te maken in VR. Tijdens de opdrachten lopen de leerlingen een ontwerp traject af waar bij ze gezamenlijk een oplossing moeten bieden voor een bepaald probleem. De leerlingen krijgen naderhand de mogelijkheid de gemaakte objecten te raden, beoordelen en we sluiten af met een reflectie moment door samen te bespreken hoe sommige ontwerpen nog verbeterd kunnen worden.

Tijdens de oefeningen komen de leerlingen in aanraking met design thinking, waarbij oplossend leren essentieel is. Verder gaat het om samenwerken en leren de kinderen hoe te tekenen en ontwerpen in een 3D omgeving.

Kerndoelen:
De les sluit aan bij kerndoelen 13, 34, 37, 41, 44, 45, , 54, 55, 57 en 58.

Maximaal aantal leerlingen: 32

Aantal begeleiders: 1

– De les kan op elke dag van de week geboekt worden.
– De les vind plaats op school.
– De instelling neemt VR brillen mee naar school.

Voor deze les is geen voorbereidend lesmateriaal nodig.

De kosten van deze les bedragen € 235,-.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Fieldclip

Fieldclip helpt leerlingen effectiever leren door culturele instellingen naar de klas te brengen middels virtual reality. Ze wekken nieuwsgierigheid bij leerlingen en leerkrachten door hen een virtuele ervaring te geven van een tentoonstelling, voorstelling, workshop of beleving. Leerlingen krijgen hierdoor op een speelse manier een realistisch beeld van wat er te ervaren is. Zo zorgt Fieldclip dat docenten geïnformeerde beslissingen kunnen maken en helpen zij leerlingen effectiever leren.

Contact