LesOnline zoeken – groep 6 t/m 8

De werking van zoekmachines wordt toegelicht en leerlingen krijgen eens stappenplan aangereikt om snel bruikbare en betrouwbare informatie te vinden. Er is hierbij aandacht voor bronverificatie, plagiaat en auteursrecht. De leerlingen gaan vervolgens aan de slag met zoekopdrachten en sluiten de les af met de ‘Google Battle’: in groepjes worden de geleerde informatievaardigheden spelenderwijs in de praktijk gebracht.

Deze les hoort bij de mediawijsheid competentie ‘Communicatie’:
– leerlingen weten hoe zoekmachines werken;
– leerlingen kunnen sneller bruikbare informatie vinden op internet.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 1

– Benodigd: digibord/smartboard (met geluid), optioneel: devices voor (groepjes) leerlingen
– Te boeken op alle schooldagen/tijdens schooltijden
– Vanuit school moet een leraar aanwezig zijn bij de les.

Voor deze les is geen voorbereidend lesmateriaal nodig.

De kosten bedragen € 200,- per les, plus € 25,- reiskosten per dag.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Social Media Wijs

Social Media Wijs is gespecialiseerd in mediawijsheid en digitale vaardigheden in het onderwijs. Zij zorgen ervoor dat leraren, leerlingen en ouders de kennis, mentaliteit en vaardigheden hebben om veilig en doelgericht gebruik te maken van internet en sociale media.

Social Media Wijs is van mening dat er een goede balans moet zijn tussen aandacht voor de positieve en negatieve kanten van internet en sociale media. Het zijn krachtige media waarmee je kunt veel kunt leren en spelen. Maar natuurlijk zijn er ook vervelende ervaringen mogelijk. Vanuit een positieve insteek maken zij ook de donkere kanten van internet en sociale media bespreekbaar.

Contact