LesDe kracht van Afrika – groep 5/6

In dit programma zetten we al onze zintuigen op scherp! Luisteren, kijken, speuren, voelen en doen: het komt allemaal aan bod. Begeef je in de wereld van de Dogon met hun indrukwekkende bouwwerken en maskers; sta oog in oog met krachtbeelden uit Congo en maak kennis met vorsten uit Benin. Tijdens het speuren verzamel je Afrikaanse krachten, waaronder danskracht. Die kracht zet je aan het einde van het programma in bij de actieve workshop waarbij je danst op beats uit Afrika.

De les sluit aan bij de kerndoelen van de leergebieden:

Nederlands: 1
Oriëntatie op jezelf en de wereld: 47 (Ruimte)
Kunstzinnige oriëntatie: 54

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 6

– Deze erfgoedles wordt elke dag aangeboden.
– De les duurt 90 minuten.
– Per vijf leerlingen wordt minimaal één begeleider verwacht.
– Deze erfgoedles is ook geschikt voor het speciaal onderwijs. Neem in dat geval wel even contact op met de Cultuureducatiegroep om het bezoek te bespreken.

Het lesmateriaal bij deze les kun je aanvragen na je inschrijving.

Museum Volkenkunde rekent voor schooljaar 2018 – 2019 geen toegangskosten voor de deelnemende scholen aan het CmK project in de regio Holland Rijnland;

Hillegom | Kaag & Braassem | Leiden | Leiderdorp | Lisse | Noordwijk | Noordwijkerhout | Oegstgeest | Teylingen | Voorschoten | Zoeterwoude

Neem voor verdere informatie contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-5168588.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is hét ticket naar andere werelden. Het is het ideale museum om iets te leren over al die verschillende mensen die er op de wereld zijn. Waarin zijn andere mensen anders? Waarin zijn ze hetzelfde? Hoe is dat zo gekomen? Museum Volkenkunde heeft een breed aanbod van educatieve activiteiten die goed passen in het curriculum. Voor elk soort en niveau van onderwijs zijn geschikte programma’s en activiteiten. Museum Volkenkunde biedt binnen de cultuurlijnen Museum, Tijd, Kunst en Ik en de wereld lessen aan.

 

Contact

Meer voor groep 5