Deze les is onderdeel van de cultuurlijn(en): Cultuurlijn: Kunst - Cultuurlijn: Ik en de wereld - Cultuurlijn: Op Maat

LesKleding met een boodschap – groep 7/8

Kleding is meer dan alleen maar mooi of hip. Met kleding kun je ook iets vertellen. Want welke boodschap zou jij willen overbrengen? In deze les ontdekken de leerlingen wat je allemaal kunt communiceren met mode. Ze leren eerst hoe je kleding kunt lezen, waarna zij kritisch moeten nadenken over het werk van beroemde modeontwerpers.
Vervolgens gaan jouw leerlingen zelf aan de slag. Ze worden uitgedaagd om een specifiek concept te bedenken en om daarbij de juiste materialen te selecteren. Zo creëren ze zelf kleding met een boodschap.

Deze kunstles wordt gegeven in de klas! Aan deze les zijn extra kosten verbonden (zie hiervoor het kopje “prijzen”).

In deze les staat mode als kunstdiscipline centraal. Jouw leerlingen maken kennis met het medium mode als middel om kunst mee te maken en ideeën mee uit te drukken. Ze leren kleding te analyseren door kritisch te denken. Daarnaast worden ze uitgedaagd om zelf vanuit een concept te werken en hun ideeën te vertalen naar kledingstukken. De les sluit aan bij de kerndoelen van het leergebied Kunstzinnige oriëntatie.
(Kerndoelen: 54 en 56)

• De leerling is in staat om kledingstukken te analyseren, verbanden te leggen met de eigen kennis en hier een interpretatie aan te geven
• De leerling kan uitleggen hoe hij/zij tot deze interpretatie is gekomen
• De leerling kan vanuit een zelf bedacht concept werken en weet dit te vertalen naar een kledingstuk
• De leerling is in staat specifieke materialen te selecteren bij dit concept en dit toelichten

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 2

Deze kunstles wordt elke schooldag aangeboden. Je kunt kiezen voor een dagdeel in de ochtend of in de middag. Alle materialen zijn inbegrepen, de school hoeft alleen te beschikken over scharen en lijm.

Voor deze kunstles zijn geen voorbereidende en/of verwerkingslessen noodzakelijk.

Voor een 90 minuten durende les bedragen de kosten 90,- euro.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Cultuureducatiegroep

Cultuureducatiegroep (in 2001 begonnen onder de naam Museumgroep Leiden) zet zich in om de cultuureducatie op scholen naar een hoger plan te brengen. In de 21ste eeuw zullen jonge mensen sterk aangesproken worden op hun creatieve, communicatieve en sociale vaardigheden. Cultuureducatie is onmisbaar om die competenties te laten groeien. Dit is de visie van de (rijks)overheid en die deelt Cultuureducatiegroep van harte. Vandaag de dag ontwikkelt Cultuureducatiegroep van leerjaar tot leerjaar cultuurlijnen. De inhoudelijke samenstelling van een cultuurlijn begint met de behoeften, die het onderwijs aangeeft. Vervolgens stemmen we het aanbod vanuit cultuur-, kunst- en erfgoedinstellingen hierop af. Naast de schatten van (Leidse) musea komen nu ook de rijkdommen van kunst en lokaal erfgoed aan de orde.

Contact

Meer voor groep 7