LesBeleef historische dans! – groep 1 t/m 8

Beleef historische dans! Leer dansen en de omgangsvormen op een bal uit de 18e en 19e eeuw.

De leerlingen leren een historische dans aan op muziek. Ze leren de etiquette van vroeger met een buiging en reverence en afhankelijk van de leeftijd gaan we iets dieper in op de wereld van het historische bal. De jonge kinderen (groep 3-6) leren een kringdans, de oudere leerlingen (groep 7-8) een quadrille of lijndans. De les wordt gegeven door iemand gekleed in historische baljurk. Muziekinstallatie kan door ons meegenomen worden. De dansles kan het beste in de gymzaal gegeven worden of in een grote aula.

De leerlingen leren bewegen op muziek door op een bepaalde manier te lopen op het ritme. Ze leren een choreografie aan waarbij ze bewegingen herhalen en samen uitvoeren. Ze leren dansen terwijl ze elkaars hand vasthouden. Dit is voor de oudere kinderen altijd even spannend omdat de jongens met de meisjes dansen. Ze leren ook dat vroeger andere omgangsvormen golden dan nu.

Deze les sluit aan bij de volgende kerndoelen: 27, 52, 54 en 56.

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 1-2

Denk aan:
• Op welke dagen/tijden kan de les geboekt worden?
– De les is te boeken op ma-vrijdag van 10.00-15.00 uur.
– Deze les vindt plaats in een gymzaal of aula.
– Aan deze les kunnen maximaal 30 leerlingen deelnemen.
– Bij jongere leerlingen is het handig om een extra begeleider in te schakelen.

Let op:
Indien er geen muziekinstallatie op locatie aanwezig is dient de school dit aan te geven. Ook handig om van te voren te weten op welk format de muziek gedraaid kan worden (cd/mp3 via usb/bluetooth). Er kan een eigen muziekinstallatie meegenomen worden.

Voor deze les is nog geen voorbereidende en verwerkende les beschikbaar.

Eventuele voorbereiding:
De school kan de kinderen vragen om hun mooiste baloutfit aan te trekken. De ervaring leert dat leerlingen dit extra leuk vinden tijdens de dansles.

– De kosten voor deze les bedragen € 120,- voor 1 uur. Elk extra uur op dezelfde dag kost € 60,-.
– Prijzen zijn exclusief btw en € 15,- administratiekosten.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Beleef het Verleden

Een ontmoeting met een prehistorische boerin, een middeleeuwse ridder of een soldaat uit de Tweede Wereldoorlog laat de geschiedenis herleven. Leerlingen kijken, ruiken en voelen aan de geschiedenis en krijgen antwoorden op al hun vragen.

Beleef het Verleden verzorgt niet alleen historische personages in de klas maar ook schoolbrede projecten voor projectweken en jubilea. Dit kunnen activiteiten zijn zoals een historische ambachtenmarkt op het schoolplein, historische spelletjes of historische dansles en een ‘bal’ voor alle groepen èn docenten.

 

Contact