LesHet schilderij ben jij – groep 7/ 8

Tijdens deze klassikale museumles gaan leerlingen met een foto van een hedendaagse situatie op zoek in het museum. Als zij het bijpassende schilderij gevonden hebben (dat een zelfde situatie in vroeger tijden verbeeldt), staat er een verkleedkist met prachtige kostuums en accessoires voor ze klaar.
Nu is het aan de leerlingen om het schilderij zo goed mogelijk na te bootsen. Natuurlijk worden alle tableau vivants op foto gezet. Zo komt de geschiedenis op een leuke manier tot leven!

Let op! De les is alleen te boeken in de periode januari t/m juli 2019.

– Leerlingen maken op actieve wijze kennis met verschillende perioden uit de geschiedenis (van Gouda) en maken verbindingen tussen oude kunst en het heden.

Deze les sluit aan bij de volgende kerndoelen:
1, 2, 12, 54, 55 en 56.

Deze les werkt aan de volgende competenties:
– creatief denken en handelen
– communiceren
– samenwerken
– sociale vaardigheden.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 7

– De les is alleen te boeken in de periode januari t/m juli 2019.
– Per 5 kinderen is een begeleider verplicht.
– Je ontvangt vooraf aan de les een informatiebrief.
– De les duurt 60 minuten.

Je ontvangt vooraf een informatiebrief over het lesprogramma.

De kosten voor deze les bedragen € 70,- per les.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-5168588.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum Gouda

Museum Gouda is dé schatkamer van Gouda. Het huist in een historisch pand, een van oorsprong middeleeuws gasthuis waar nog een aantal overblijfselen van te zien zijn. Het museum heeft een heel diverse collectie.

Van unieke middeleeuwse religieuze kunst die de Beeldenstorm heeft overleefd, tot grote 17e-eeuwse schuttersstukken en 19e-eeuwse schilderkunst. Achter elk object zit wel een spannend, ontroerend of grappig verhaal. Met tentoonstellingen, lesprogramma’s en andere activiteiten wil het museum deze verhalen overbrengen aan het publiek. Zo komt de geschiedenis tot leven.

Contact

Meer voor groep 7