LesFind it! – groep 7 en 8

In groep 6 starten kinderen met het schrijven van een werkstuk of het werken in projecten. Kinderen gaan daarbij over een zelfgekozen onderwerp vragen formuleren, informatie zoeken en de gevonden informatie verwerken.

In ‘Find it!’ leren kinderen in 6 lessen welk type informatiezoeker ze zijn (bijvoorbeeld lezer, kijker, kletser, doener of combinatie daarvan) en gaan in eerste instantie informatie verwerken vanuit hun eigen type. Vervolgens raadplegen ze ook andere bronnen die niet direct bij ze passen, maar die wel veel waardevolle informatie kunnen opleveren. Vervolgens leren de kinderen om de gevonden bronnen te beoordelen op bruikbaarheid en oefenen ze om de informatie uit deze bronnen op te schrijven in hun eigen woorden.

Met ‘Find It!’ leren kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs welke informatie betrouwbaar is, waar ze informatie kunnen vinden en hoe ze er vervolgens in hun eigen woorden een werkstuk mee kunnen maken.

Deze les sluit aan bij de volgende kerndoelen: 34, 35, 37 en 52.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 1

• Het project omvat een handleiding en werkbladen die de leerkracht van te voren ontvangt.
• Les 1 en 2 worden door een leesconsulent op school in de klas gegeven.
• Les 3 bestaat uit een groepsbezoek aan de bibliotheek, inclusief een les door de leesconsulent.
• Het project kan alleen geboekt worden door de scholen in de gemeente Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Teylingen

Voor deze les is er geen voorbereidend en verwerkend materiaal nodig.

De kosten voor deze les bedragen € 88,- per groep (excl. btw).

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Bibliotheek Bollenstreek

De bibliotheek heeft het grootste literaire en educatieve netwerk van Nederland. Medewerkers van de bibliotheek hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot professionele ondersteuningspartners voor leesbevordering in het onderwijs, waaronder het primair onderwijs.
Bibliotheek Bollenstreek heeft een jaarprogramma Onderwijs, met dienstverlening voor leerkrachten, kinderen en ouders. Het aanbod is op basis van vragen van de scholen samengesteld.

Bibliotheek Bollenstreek vervult daarmee een hulpvraag van leerkrachten op basisscholen in de Bollenstreek. Onderwijs van de bibliotheek Bollenstreek heeft twee kerntaken: 1. Kinderen verleiden te lezen. 2. Kinderen helpen vinden.

De Bibliotheek Bollenstreek werkt met teams, bestaande uit onderwijsspecialisten, leesconsulenten en jeugdcollectiespecialisten. De bibliotheek levert leesplezierige activiteiten in de klas en in de bibliotheek. De medewerkers kijken samen met de leerkrachten wat er nodig is en zoeken samen naar oplossingen op maat.

 

Let op: De lessen van de Bibliotheek Bollenstreek kunnen alleen geboekt worden door scholen uit Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Teylingen.

Contact