LesFilosofie – groep 6 t/m 8

Let op! Deze les is te boeken vanaf 7 mei 2019!

In deze museumles worden jouw leerlingen aangespoord actief mee te denken over hun museumbezoek. De collectie van het Rijksmuseum van Oudheden vormt hierbij het uitgangspunt: waarom gaan mensen naar een museum om naar oude vazen te kijken? Wat is er interessant aan een eeuwenoud beeldje van een koe, dat niet eens lijkt? En is een moderne, gipsen kopie van een gebarsten beeld eigenlijk niet veel mooier dan het origineel? De leerlingen werken zelf toe naar ideeën over de waarde van hun bezoek. Ze worden aangemoedigd door een combinatie van verhalen over voorwerpen uit de collectie en filosofische vragen, bijvoorbeeld wanneer voorwerpen interessant genoeg zijn om in een museum te zetten.

De leerlingen leren kritisch denken, beargumenteren en discussiëren. Ze maken kennis met en krijgen waardering voor ‘vergeten’ museumvoorwerpen. Ze maken kennis met het museum als een interessante en leerzame plek.

De les sluit aan bij de kerndoelen Mondeling onderwijs binnen het leergebied Nederlands en bij het kerndoel Kunstzinnige oriëntatie.

Maximaal aantal leerlingen: 35

Aantal begeleiders: 7

– De les is te boeken vanaf 7 mei 2019!
– Op maandag is het RMO gesloten en kan de les niet geboekt worden.
– Er zijn maximaal 35 leerlingen per les toegestaan. Per 5 leerlingen wordt er 1 begeleider verwacht.

Er is voor deze les geen voorbereidende of verwerkende les beschikbaar.

Rijksmuseum van Oudheden rekent voor schooljaar 2018 – 2019 geen toegangskosten voor de deelnemende scholen aan het CmK project in de regio Holland Rijnland;

Hillegom | Kaag & Braassem | Leiden | Leiderdorp | Lisse | Noordwijk | Noordwijkerhout | Oegstgeest | Teylingen | Voorschoten | Zoeterwoude

Neem voor verdere informatie contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-5168588.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Rijksmuseum van Oudheden

Bijzondere schoolprogramma’s voor het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs brengen de geschiedenis in het RMO tot leven. Deskundige museumdocenten begeleiden de museumlessen / rondleidingen. Hun verhaal wordt afgestemd op het niveau van de leerlingen. Alle programma’s zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met docenten. Ze sluiten aan bij de kerndoelen en liggen dicht bij de belevingswereld van de leerlingen. Aanpassingen zijn altijd bespreekbaar. Rijksmuseum van Oudheden biedt binnen de cultuurlijnen Museum, Tijd, Kunst en Ik en de wereld lessen aan.

 

Contact

Meer voor Groep 6