LesEmotietrip: audiowandeling rond de Hofvijver – groep 7/8

Speciaal voor bovenbouwleerlingen hebben we de Emotietrip ontwikkeld: een audiotour met duistere verhalen die écht gebeurd zijn rond de Hofvijver en op het Binnenhof. De beul op het schavot, boze schutters, angstige vreemdelingen en beroemde politici: met één druk op de knop komen de verhalen tot leven.

De Emotietrip is een audio-stadswandeling over het misdadige verleden van Den Haag, inclusief een routeboekje. De leerlingen starten samen met een gids in het museum. Hier wordt gekeken naar een plattegrond uit 1570 en wordt besproken wat er veranderd is door de jaren heen. Daarna gaan de leerlingen zelfstandig de wandeling lopen rond de Hofvijver.
Je kunt er voor kiezen om de leerlingen in eigen tempo rond te laten lopen, of om met elkaar als groep te lopen.

Maximaal aantal leerlingen: 25

Aantal begeleiders: 2

– Deze les is te boeken voor groep 7 en 8.
– De les duurt 45 a 60 minuten.
– De les is te reserveren van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.
– Per groep kunnen er maximaal 25 leerlingen deelnemen. Bij meer dan 25 leerlingen wordt de groep over twee gidsen verdeeld. Het museum ziet graag minimaal één begeleider per groep.

Voorafgaand aan de museumles kunnen de leerlingen de website http://www.haagsetijden.nl bekijken. Door de quiz te doen testen ze hun kennis over de Haagse geschiedenis.

De kosten voor deze les bedragen € 4,- per leerling.
Er mogen 2 begeleiders kosteloos mee. Indien je wenst meer begeleiders mee te nemen kost dit € 9,- per begeleider met een max van 4 begeleiders totaal.
De begeleiders kunnen ook betalen met een museumkaart.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum de Gevangenpoort

Museum de Gevangenpoort is een icoon in Den Haag, prachtig gelegen aan de Hofvijver. In de 13de eeuw vormde dit gebouw de imposante toegangspoort tot het Binnenhof. Enkele eeuwen later werd het een gevangenis en gerechtsgebouw van het machtige Hof van Holland. Hier wachtten verdachte misdadigers op hun proces en werden wanbetalers opgesloten. Tegenwoordig vertelt Museum de Gevangenpoort het spannende verhaal van misdaad en straf in voorbije tijden.

Hier zie én beleef je hoe mensen in vroeger tijden werden opgesloten, berecht en gestraft. In welke cellen zaten zij vast? Was er verschil tussen arme en rijke gevangenen? Waar kregen zij hun vonnis te horen? En welke straffen werden er gegeven? Je hoort er alles over tijdens een rondleiding met onze gids. Op deze plek vonden enkele belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis plaats, zoals de moord op de gebroeders De Witt. Ook kun je in het museum de nationale collectie martel- en strafwerktuigen bekijken.

Contact