LesEendenkooi van Warmond – groep 5

De Eendenkooi is altijd omgeven geweest met een waas van geheimzinnigheid. Het was niet of nauwelijks mogelijk de kooi te bezoeken of zelfs maar in de buurt ervan te komen. Via deze erfgoedles hebben de leerlingen de kans om kennis te maken met deze bijzondere plek en haar geschiedenis.

De leerlingen leren de Eendenkooi en haar bijzondere geschiedenis kennen. Met behulp van een leskist leren de leerlingen allerlei boeiende dingen over de natuur.

De les sluit aan bij de volgende lesmethodes:

• NatuNiek
Groep 4. Thema 3: Planten en dieren.
Groep 5. Thema 1: Leven. Les 4: Eten en gegeten worden.

• Naut
Groep 5. Thema 2: Planten en dieren. Les 2: De Dierenwereld. Les 3: Samenwonen.

Maximaal aantal leerlingen: 34

Aantal begeleiders: 4

– De Eendenkooi heeft geen vast adres. De verzamelplaats is gelegen in de bocht van de Menneweg te Sassenheim, zie de te downloaden PDF met de routebeschrijving.
– Deze les is te reserveren op schooldagen in mei, juni en juli. De Eendenkooi geeft de voorkeur aan de ochtenden.
– Na jouw reservering zal de Eendenkooi contact met je opnemen om de precieze tijd en datum van het bezoek vast te stellen.

Bij het bezoek aan de Eendenkooi is een leskist beschikbaar. Als je een bevestiging voor jouw bezoek ontvangt kun je ook een afspraak maken over de leskist.

De kosten van deze les bedragen € 3,- per leerling.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-5168588.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


De Eendenkooi

In de 17e eeuw is in Warmond een Eendenkooi opgericht. Deze bevond zich in een gebied zonder snelweg en spoorverbinding en vlakbij de Haarlemmermeer, waar zich toen nog een groot en gevaarlijk meer bevond. Dat is nu wel anders.
Na bijna 400 jaar is de Eendenkooi nog altijd een bijzondere historische plek. De Stichting Eendenkooi Warmond en haar enthousiaste vrijwilligers maken de Eendenkooi in de 21ste eeuw nog altijd tot een inspirerende locatie, waar van alles te ontdekken is. De Eendenkooi biedt binnen Lokaal Erfgoed Teylingen een les aan.

Route-Eendenkooi

Contact

Meer voor groep 5