LesDit lees ik! – groep 5 t/m 8

In deze les staat het ontwikkelen van de leesvoorkeur van de leerling centraal. Na een spannende tocht door het literaire luilekkerland Papiria (tentoonstelling) hebben de leerlingen spelenderwijs kennis gemaakt met nieuwe boeken en genres. Want welke verhalen zou je tegenkomen in het Dappere Doorzetterswoud? Of in het Diepe Denkersdal? In de afsluitende workshop ontdekken ze aan de hand van opdrachten van alles over hun eigen leesvoorkeur, leren ze boeken beoordelen en aan elkaar te presenteren. Elke leerling gaat naar huis met een eigen leesdagboek.

De leerling krijgt concrete handvatten en inspiratie om een boek te kiezen wat bij hem of haar past. Het leesdagboek is gedurende het hele jaar toepasbaar in de klas.

Deze les sluit aan bij de volgende kerndoelen: 1, 2, 9, 12, 54 en 56.

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 5

– Deze les vindt plaats in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

– De les kan geboekt worden op:

Ma, di, do, vr: 09.15-11.15, 10.30-12.30, 13.00-15.00
Woe: 09.15-11.15 en 10.30-12.30

Ter voorbereiding op de les kun je met je leerlingen dit filmpje kijken.

Deze les kost € 4,- per leerling. Begeleiders mogen kosteloos deelnemen.

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum is dé plek in Nederland waar kinderen op een inspirerende en prikkelende manier verhalen ontdekken, beleven en zelf maken. Onderweg ontmoeten de kinderen de leukste personages: van Rupsje Nooitgenoeg tot Dolfje Weerwolfje en van Kikker tot Pippi Langkous. Spelen met taal, plezier in lezen en schrijven staan hierbij centraal. Het Kinderboekenmuseum is een onderdeel van de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief (NLL). Deze stichting beheert de literaire schatkamer van Nederland en heeft als missie de kracht van literatuur én de rijkdom van het Nederlands literaire erfgoed zichtbaar te maken.

Het Kinderboekenmuseum is onderdeel van de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief (voorheen Nederlands Letterkundig Museum en Documentatiecentrum).

Contact