LesDans de tafelrap – groep 5 en 6

Ervaar de tafels van vermenigvuldiging aan den lijve met Dans de tafelrap. Dit project gaat van start met het aanleren van een rap over de tafels. Daarna komen de kinderen in beweging met een stoere dans op deze rap. Het ritme van de taal (de rap) en het ritme van de bewegingen (de dans) stimuleert hen de systematiek van de tafels te doorgronden en deze zich eigen te maken.

In het Plus-project krijgen de kinderen ook les van een echte rapper. Hij begeleidt hen om de raps uit de dansles naar een hoger niveau te tillen. Aan het eind presenteren de kinderen hun raps aan elkaar.

Kinderen zijn in groep 5 bezig met het leren van de tafels. In groep 6 wordt dit verder geoefend en ingeslepen. Dit gebeurt vooral cognitief (logisch-mathematisch). Met dit project worden kinderen op een andere (lichamelijk-kinetische en muzikaal-ritmische) manier aangesproken. Op een fysieke manier leren rekenen ondersteunt het leerproces. Sommige kinderen leren de tafels hierdoor zelfs gemakkelijker.

Let op:
Deze les vindt plaats in de klas.
Deze les moet minimaal met 2 klassen per school geboekt worden.

Kinderen zijn in groep 5 bezig met het leren van de tafels. In groep 6 wordt dit verder geoefend en ingeslepen. Dit gebeurt vooral cognitief (logisch-mathematisch). Met dit project worden kinderen op een andere (lichamelijk-kinetische en muzikaal-ritmische) manier aangesproken. Op een fysieke manier leren rekenen ondersteunt het leerproces. Sommige kinderen leren de tafels hierdoor zelfs gemakkelijker.

Leerlijn: Taal en Rekenen. Bij het plus- project ook Kunst.

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 1

– Voor het basis- project duurt de les 1,5 uur.
– Voor het plus- project duurt de les 2 uur.
– De les dient uitgevoerd te worden in een speellokaal of gymzaal.
– Er kunnen maximaal 30 leerlingen deelnemen, oplossingen voor grotere groepen alleen in overleg.
– De projecten zijn in overleg ook geschikt voor het Speciaal (Basis) Onderwijs. Wij ontvangen hiervoor graag specifieke informatie van de groepsleerkracht over de bijzonderheden in de groep. (Wat maakt dat dit project kan slagen in deze groep? Wat verwacht de school van de vakleerkracht? Wat wil de school de leerlingen meegeven met dit project (leren/ervaren)? Wij stemmen dit vooraf af met de betreffende vakleerkracht. Daarna besluiten we of de wederzijdse wensen en verwachtingen rond het project waar te maken zijn, dus of het project doorgaat voor de ingeschreven groep.

Discipline: dans, muziek.

Er is op dit moment geen voorbereidende of verwerkende les beschikbaar.
Er is wel voorbereiding op de les nodig. Het is handig om alvast met de leerlingen een tafel te kiezen en te oefenen (liever niet een al te makkelijke tafel).

– De kosten voor het basis- project van 1,5 uur bedragen 112,50 euro per klas.

Let op:
– De prijs is exclusief €12,50 reiskosten per dag.
– voor de kunstlessen van BplusC geldt een instaptarief van 25,- euro per aanvraag (bij gelijktijdig aanvragen van meerdere lessen geldt dit eenmaal).

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-5168588.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


BplusC

BplusC – Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur – zet zich in om het leven van alle inwoners van de regio Leiden actief te verrijken met kunst, cultuur en kennis. Voor iedereen, toegankelijk en laagdrempelig. Kwaliteit is waar ze voor staan. Hun hart en onze kracht liggen in het ontwikkelen, samenstellen en organiseren van een totaalpakket cultuureducatie, leesbevordering en mediawijsheid.

De projecten voor het onderwijs ontwikkelen het cultureel zelfbewustzijn bij kinderen. Het gaat over vragen als: ‘Wie ben ik?’ en ‘Wie ben ik ten opzichte van anderen?’. Van daaruit werken ze aan een bijzondere ervaring of nieuwe ontdekking. Zo prikkelen ze bij kinderen de levenslust en de wil om te leren – en hopen ook op uw school bij te dragen aan de culturele levensloop van ieder kind!

Contact

Meer voor groep 5