Deze les is onderdeel van de cultuurlijn(en): Cultuurlijn: Kunst - Cultuurlijn: Op Maat

LesCool Japan – groep 7

Manga, Hello Kitty, de robot Pepper, een stoere samoerai, de kleurrijke kostuums van de kawai meisjes: je komt het allemaal tegen in de tentoonstelling Cool Japan. De les sluit aan bij de cultuurlijn museum omdat deze het verschil laat zien tussen een vaste- en een tijdelijke tentoonstelling. In een tijdelijke tentoonstelling kan een museum actuele onderwerpen behandelen en bruiklenen van andere musea laten zien. Na afloop van het bezoek aan de tentoonstellingen maken de leerlingen allemaal hun eigen karper van karton. In de Japanse cultuur is de karper het symbool voor doorzettingsvermogen.

N.b: dit onderwijsprogramma loopt tot en met 27 oktober 2017.

De leerlingen krijgen inzicht in de verschillen tussen vaste- en tijdelijke tentoonstellingen. Daarnaast krijgen ze informatie over de Japanse moderne- en traditionele cultuur.

De les sluit aan bij de kerndoelen van de leergebieden:
Nederlands: 1
Oriëntatie op jezelf en de wereld: 38 (mens en samenleving)
Kunstzinnige oriëntatie: 56

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 6

– Deze erfgoedles wordt elke dag aangeboden.
– De les duurt 90 minuten.
– Per vijf leerlingen wordt minimaal één begeleider verwacht.
– Deze erfgoedles is ook geschikt voor het speciaal onderwijs. Neem in dat geval wel even contact op met Cultuureducatiegroep om het bezoek te bespreken.

Vanwege de korte looptijd van dit programma is er geen specifiek lesmateriaal bij ontwikkeld. U kunt wel gebruik maken van onderdelen uit het programma Van Boeddha tot Samoerai.

De kosten van deze les worden vergoed door de gemeente en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Dit geldt voor de scholen uit de gemeenten:

Hillegom | Kaag en Braassem | Leiden | Leiderdorp | Lisse | Noordwijk | Noordwijkerhout | Oegstgeest | Teylingen | Voorschoten | Zoeterwoude

Mocht jouw gemeente er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op via e-mail: educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-5168588.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is hét ticket naar andere werelden. Het is het ideale museum om iets te leren over al die verschillende mensen die er op de wereld zijn. Waarin zijn andere mensen anders? Waarin zijn ze hetzelfde? Hoe is dat zo gekomen? Museum Volkenkunde heeft een breed aanbod van educatieve activiteiten die goed passen in het curriculum. Voor elk soort en niveau van onderwijs zijn geschikte programma’s en activiteiten. Museum Volkenkunde biedt binnen de cultuurlijnen Museum, Tijd, Kunst en Ik en de wereld lessen aan.

Bezoekadres: Steenstraat 1
2312 BS Leiden

Contact

Meer voor groep 7