Deze les is onderdeel van de cultuurlijn(en): Lokaal Erfgoed: Hillegom

LesHiltje van Hillegom – groep 6

Onder begeleiding van Hiltje, het dienstmeisje van Jan Six, gaan de leerlingen het oude en het nieuwe Hillegom bekijken. Hiltje ontmoet de leerlingen bij de hoofdingang van ’t Hof van Hillegom. Daar start de interactieve en educatieve rondleiding langs de meest bijzondere en belangrijke plekjes van de dorpskern van Hillegom.

Let op: Deze les is te volgen met maximaal 15 leerlingen per keer. Grotere groepen moeten worden gesplitst en in twee bezoeken komen. 

Leerdoel: De leerlingen maken kennis met de geschiedenis van hun eigen woonplaats. Ze luisteren naar verhalen van vroegere bewoners van Hillegom en leren over de belangrijkste monumenten in de dorpskern en het dagelijks leven in Hillegom door de jaren heen. Daarnaast krijgen de leerlingen informatie over de verschillende beroepen en industrieën en de ‘hangkous’ in Hillegom.
Sluit aan bij Canonvenster: Buitenhuizen

De les sluit aan bij de volgende lesmethodes:

• Argus Clou geschiedenis
Groep 7. Thema 4: Rijke regenten, arme burgers. Les 1: Machtige families.

• Speurtocht
Groep 6. Thema 1: De Gouden eeuw.

• Wijzer door de tijd
Groep 5. Thema 4: Wonen en werken in de stad. Les 4: Ambachten en handel. Les 5: Overal zijn monumenten.

Maximaal aantal leerlingen: 15

Aantal begeleiders: 1

– Leerlingen kunnen in groepen van maximaal 15 leerlingen deelnemen aan deze les. Grotere groepen kunnen geweigerd worden.

– De erfgoedles is ook beschikbaar voor het speciaal onderwijs. Neem in dat geval wel even contact op met de Cultuureducatiegroep om de les te bespreken.

Bij de erfgoedles ‘Hiltje van Hillegom’ wordt nog geen voorbereidende les en geen verwerkingsles aangeboden.

Scholen uit de gemeente Hillegom kunnen kosteloos deelnemen aan de les ´Buitenplaatsen’. Kom je niet uit Hillegom en heb je wel interesse in de les? Neem dan contact op met Cultuureducatiegroep om de mogelijkheden voor jouw school te bespreken!

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Antoinette Voogd

Na jarenlange ervaring op het gebied van cultuureducatie in diverse musea vindt Antoinette het geweldig om nu samen met de leerlingen van basisscholen hun eigen omgeving en cultuur te ontdekken en te ervaren. Dit doet zij bijvoorbeeld in Hillegom en Leiderdorp. Met drama, zang, dans en tekenopdrachten licht zij samen met de leerlingen een tipje van de sluier op van de bijzondere geschiedenis van Hillegom en Leiderdorp. Antoinette Voogd voert de les Hiltje van Hillegom uit binnen Lokaal Erfgoed Hillegom en de les Spanjaarden, Glippers en Schansen in Leiderdorp.

Contact

Meer voor Groep 6