LesBeleef het verleden met Lotte! – groep 5 t/m 8

Beleef Het Verleden met Lotte – Prehistorie / Romeinen / Middeleeuwen / Archeologie: ontmoet één van de personages uit de film!

 

Eén van de historische personages uit het educatieve filmprogramma ‘Beleef Het Verleden met Lotte’ komt in de klas. De kinderen bekijken van te voren het filmprogramma (10 min per aflevering) en behandelen de lesbrieven voor- of na het personage in de klas is geweest (keuze docent). Er zijn vier afleveringen: prehistorie / romeinen / middeleeuwen / archeologie en uit elke historische tijd kan één van de personages in de klas komen en vertellen over zijn of haar tijd. In totaal kunnen er dus vier lessen mee gevuld worden die een half uur tot uur voorbereiding hebben (film en eventueel (deel) lesbrief), een uur: het personage in de klas, en een uur verwerking (lesbrief). De opzet is interactief waarbij de leerlingen gestimuleerd worden om veel vragen te stellen.

 

Let op: Vermeld bij je inschrijving alsjeblieft uit welke periode je een personage in de klas wil uitnodigen. 

De leerlingen leren over de leefwereld in de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen en ze leren over het werk van een archeoloog en archeologische vondsten. Ze leren historische voorwerpen herkennen en ontdekken waar ze voor gebruikt werden. Ze leren filmmateriaal interpreteren en gaan in gesprek met een historisch personage.

Deze les sluit aan bij de volgende kerndoelen: 40, 44, 51, 52, 54 en 56.

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 1

– Deze les kan geboekt worden op ma-vrij tussen 10.00 en 15.00 uur.
– De DVD en lesbrieven worden geleverd na inschrijving. Hou rekening met de levertijd.
– Geef duidelijk in het opmerkingenveld aan uit welke periode je een personage in de klas wilt uitnodigen.

Dit bezoek in de klas is onderdeel van de lessenserie ‘Beleef het verleden met Lotte’. De lessenserie bestaat uit 4 film-afleveringen met bijhorende lesbrieven. Bekijk in ieder geval de aflevering van ‘Beleef het verleden met Lotte’ die hoort bij het personage dat je in de klas uitnodigt ( Prehistorie / Romeinen / Middeleeuwen / Archeologie).

Als verwerking bij het bezoek kun je de lesbrief bij de periode gebruiken.


Praktische informatie:
– Je ontvangt de DVD met het filmprogramma en de lesbrieven na inschrijving.
– De school kan de video’s afspelen via het digibord online of via een DVD speler. De lesbrieven moeten van te voren worden geprint of (indien klassikaal behandeld) op het scherm geprojecteerd worden. Het is handig om van te voren de docentenhandleiding door te nemen en het beeldmateriaal wat tijdens de les gebruikt kan worden.

– De kosten voor deze les bedragen € 120,- voor 1 uur. Elk extra uur op dezelfde dag kost € 60,-.
– Prijzen zijn exclusief btw en € 15,- administratiekosten.
– De bijhorende DVD is op dit moment met 50% korting te bestellen. De kosten zijn daarom nog €45 (inclusief verzendkosten).

Neem voor de vergoedingsregeling in jouw gemeente contact op met jouw adviseur cultuureducatie van Cultuureducatiegroep via e-mail educatie@cultuureducatiegroep.nl of telefoon 071-2048649.

Login

Voor het inschrijven heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.
Als je nog niet bij ons bent ingeschreven, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via educatie@cultuureducatiegroep.nl

Om direct bij het evaluatieformulier van de door jouw gevolgde les terecht te komen, log je rechtsboven in met jouw inloggegevens. Alvast hartelijk dank voor het invullen van het evaluatieformulier.


Beleef het Verleden

Een ontmoeting met een prehistorische boerin, een middeleeuwse ridder of een soldaat uit de Tweede Wereldoorlog laat de geschiedenis herleven. Leerlingen kijken, ruiken en voelen aan de geschiedenis en krijgen antwoorden op al hun vragen.

Beleef het Verleden verzorgt niet alleen historische personages in de klas maar ook schoolbrede projecten voor projectweken en jubilea. Dit kunnen activiteiten zijn zoals een historische ambachtenmarkt op het schoolplein, historische spelletjes of historische dansles en een ‘bal’ voor alle groepen èn docenten.

 

Contact