Inloggen


Je kunt op elke pagina rechts bovenin inloggen of via het kopje ‘Inschrijven’ op de pagina’s over de lessen. Jouw school heeft van ons een unieke gebruikersnaam en wachtwoord gekregen, zodat je na het inloggen direct ziet welke cultuurlijn jouw school heeft uitgezocht. Binnen de gekozen cultuurlijn kies je dan de lessen.

Ben je jouw inloggegevens kwijt of heb je problemen bij het reserveren? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

Nieuwe deelnemers


Heb je nog geen inloggegevens ontvangen omdat jouw school nog geen contact met ons heeft gehad? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat wij je kunnen informeren over de mogelijkheden voor jouw school. Wij hebben een aantal cultuurlijnen ontwikkeld, maar kunnen voor de school desgewenst ook een cultuurlijn op maat aanbieden.

Inschrijven


Met jouw gebruikersnaam en wachtwoord kom je op de persoonlijke pagina van jouw school. Op deze persoonlijke schoolpagina, ‘Mijn school’, zie je de lessen binnen de cultuurlijn die jouw school kan boeken. Als leraar selecteer je de les die je met jouw klas wilt volgen. Je kunt daarna het aantal leerlingen, het aantal begeleiders, een voorkeursmaand, -dag en -dagdeel kunt aangeven. Let op: Als je met twee klassen naar dezelfde les wil komen, die je deze klassen apart in te schrijven! Je ontvangt een bevestiging van je reservering per e-mail, waarna de instelling die de les aanbiedt contact met je opneemt om een datum vast te leggen.


Algemene voorwaarden:

Voorafgaand aan het aanmelden dien je rekening te houden met het volgende:

• Inschrijving vindt plaats in volgorde van aanmelding;
• Verzenden van het inschrijfformulier verplicht je tot deelname;
• Tot twee weken voorafgaand aan de deelnamedatum kan kosteloos worden geannuleerd, hierna wordt €110,- in rekening gebracht;
• Inschrijvingen dienen minimaal acht weken voor de gewenste aanvangsdatum bij het museum binnen te zijn;
• De museumlessen worden gegeven op maandag t/m vrijdag tijdens het hele schooljaar of in de door het museum aangegeven perioden;
• Een totale museumles is gebaseerd op een tijdsbesteding van 3 x 1,5 uur. Een dagdeel voorbereiding op school, een dagdeel museumbezoek en een dagdeel nabespreking op school. De ervaring leert dat een goede voorbereiding van essentieel belang is voor de kwaliteit tijdens de museumles. Niet alleen komt de overdracht van informatie beter tot stand, de leerlingen tonen ook meer enthousiasme. Ook een goede informatievoorziening naar eventueel begeleidende ouders (‘museumouder’) is aan te bevelen.
• Toestemming van de rijksinspecteur is niet vereist voor de uit jouw inschrijving voortvloeiende afwijking van het activiteitenplan;
• De scholen zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie van het vervoer van en naar de musea;
• De groepen schoolkinderen dienen te worden begeleid door leerkrachten en/of ouders. Het aantal verplichte begeleiders verschilt per museum. Bij de lesbeschrijving staat dit aantal aangegeven. Indien dit problemen oplevert, kun je contact opnemen met het museum. Er wordt dan samen naar een oplossing gezocht.